Afecţiunile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai mult accesul angajaţilor la piaţa muncii din România, conform unui comunicat de presă transmis redacţiei.
Acestea reprezintă cauza pentru aproximativ 22% din zilele de absenţă înregistrate pe piaţa muncii, devenind o problemă majoră a stării de sănătate a forţei de muncă din România. 42% dintre lucrătorii români raportează, în fiecare an, prezenţa durerii de spate cauzate de locul de muncă, în timp ce aproximativ 30% dintre aceştia raportează durere musculară la nivelul gâtului, umerilor şi al membrelor superioare.
Rezultatele fac parte din ultimul raport realizat în cadrul proiectului Fit for Work România (Apt pentru muncă) de către Organizaţia Work Foundation, raport ce atrage atenţia asupra îngrădirii accesului la muncă, din cauza acestor afecţiuni, cu impact direct asupra productivităţii economiei româneşti. Conform studiului, aproximativ 143.000 de români suferă de artrită reumatoidă - doar una din bolile musculo-scheletice - afecţiune ce presupune costuri totale de aproximativ 619 milioane de Euro pe an.