ASF:  Pensiile private, performerele crizei

J.P.
Bănci-Asigurări / 11 mai 2021

Pensiile private, performerele crizei

La finalul primului trimestru al anului 2021 fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creştere cu o treime a activelor totale, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind astfel pragul de 80 miliarde de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, declară că "Fondurile de pensii private obligatorii au în continuare o evoluţie solidă, un lucru remarcabil, având în vedere că traversăm o perioadă mai puţin favorabilă din punct de vedere economic. Ritmul de creştere susţinut confirmă stabilitatea şi rezilienţa sistemului de pensii private, precum şi capacitatea acestuia de a se dezvolta şi a genera beneficii pe termen lung participanţilor."

"Majoritatea covârşitoare a participanţilor este însă alocată aleatoriu. O mai bună informare şi o cât mai corectă cunoaştere a pieţei pensiilor private va oferi şansa celor care contribuie la aceste fonduri să ia decizii nu doar responsabile, ci şi care corespund pe deplin intereselor lor", a mai subliniat Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu.

Piaţa pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul funcţionării sale, reuşind să depăşească episoadele de volatilitate întâlnite de-a lungul anilor, având la finalul anului trecut şi cea mai mare pondere în PIB din cadrul pieţelor financiare nebancare, de aproximativ 7,5%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gura pacatosului adevar graieste (Fondurile de pensii private obligatorii au în continuare o evoluţie solidă, un lucru remarcabil, având în vedere că traversăm o perioadă mai puţin favorabilă din punct de vedere economi). Nu stiu daca este un avertisment pentru fonduri faptul ca pretul actiunilor (al companiilor) a depasit cu mult starea lor economica si perspectivele pe termen scurt , cel putin, sau sunt doar niste vorbe al caror adevar si efect nici macar el nu le-a sesizat.

    In curand evolutia lor nu va mai fi "atat de solida" pentru ca ultimele achizitii le vor aduce pierderi care vor diminua din castigurile aduse de achizitiile din primavara-toamna trecuta. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb