Abonament gratuit

Autorităţile spaniole şi marocane au arestat 14 persoane suspectate de recrutarea de luptători SI

Alexandru Costea
Internaţional /

Autorităţile din Spania şi Maroc au arestat azi 14 persoane suspectate de recrutarea de luptători pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a anunţat Ministerul de Interne spaniol, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Arestările, efectuate în cadrul unei operaţiuni comune a poliţiei spaniole şi a celei marocane, au fost făcute în localitatea San Martin de la Vega (comunitatea Madrid) şi în oraşele marocane Fez, Casablanca, Nador, Al-Hoceima şi Driouech.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne spaniol, ''persoanele arestate aparţin unei grupări de recrutare şi trimitere a combatanţilor străini pentru a se alătura organizaţiei teroriste Daesh (acronimul în limba arabă al grupării Statul Islamic) în regiunea siriano-irakiană aflată sub controlul său''.

''Operaţiunea continuă'', a precizat ministerul citat, fără a oferi alte detalii.

În iunie 2014, gruparea Statul Islamic a lansat o ofensivă rapidă la nord de Bagdad, reuşind ca în mai puţin de un an să deţină controlul asupra unor zone vaste din Irak şi Siria. Gruparea jihadistă acuzată de crime contra umanităţii a recurs la răpiri, violuri, decapitări şi epurări etnice în regiunile aflate sub controlul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie