BERD oferă sprijin pentru reformele care deblochează investiţiile în România

A.M.
Politică / 14 ianuarie 2020

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele Bancii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, a promis sprijin pentru eforturile ţării noastre de a continua reformele pro-business, de a adresa nevoile de infrastructură şi de a încuraja investiţiile în capitalul uman şi fizic, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, presedintele BERD a vizitat, marţi, Bucureştiul pentru întâlniri cu noul Prim Ministru, Ludovic Orban, şi miniştrii Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, şi Sebastian Burduja, Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, discuţiile s-au concentrat pe climatul investiţional, investiţii în infrastructură durabilă şi finanţe corporative, atât pentru expansiunea regională a companiilor locale, cât şi pentru sustinerea investiţiilor străine.

BERD este principalul investitor instituţional din ţara noastră, având investiţii de peste 8,6 miliarde de euro. În 2019, Banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de milioane de euro.

Preşedintele Chakrabarti a salutat agenda noii administraţii de la Bucureşti şi initiativa acesteia de a înlătura efectele negative ale unor recente impozite în sectoarele bancar, energetic şi telecomunicaţii. El a solicitat autorităţilor să întărească acţiunile anti-corupţie fără a îngheţa procesele de luare a deciziilor şi de implementare a proceselor.

De asemenea, acesta a solicitat o mai bună guvernare a companiilor de stat, pentru a le face mai eficiente şi profitabile, deschizând calea către mai multe listări şi stimulând pieţele locale de capital.

"România trebuie să crească investiţiile publice care stimulează capitalul uman şi fizic - servicii publice, drumuri, căi ferate, sănătate şi educaţie - profitând, în acelaşi timp, de fondurile structurale ale UE şi de dinamismul sectorului privat din ţară.", a declarat Suma Chakrabarti, adăugând că Banca este pregatită să ofere investiţii extinse, expertiză şi sprijin continuu pentru progres, pentru a ajuta ţara să îşi atingă potenţialul maxim.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Potentialul maxim se face cu oameni bine pregatiti sanatosi si traiind intr-o societate sanatoasa care sa prelucreze in tara macar resursele pe care aceasta le are si nu cu exod masiv de populatie cu salarii minime sau cu pensii de mizerie Viitorul se poate construi aici cu ajutorul unor factori de decizie motivati La acest capitol stam prost Nu se poate vorbi de perspective de viitor fara un cadru in care talentele neamului sa poata fi valorificate Sa ne amintim o clipa de Pavilionul expozitional cu "Targul bunurilor de larg consum " Pare-se ca nu putem nega ca am avut trecut...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro