CCIR - UN NOU MANDAT LA PREŞEDINŢIE PENTRU VICTOR BABIUCVictorie á la Pyrus

Florian Goldstein
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2006

Doar ceva mai mult de o treime din camerele teritoriale au rămas fidele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) după Adunarea Generală de joi care s-a soldat cu realegerea lui Victor Babiuc la preşedinţia ei, căci reprezentanţii a 26 de camere teritoriale (dintr-un total de 42) s-au retras înainte de vot cu intenţia să constituie o Uniune paralelă.

Mihail Vlasov - fostul vicepreşedinte CCIR - ambiţiosul care nu a renunţat niciodată să-şi dorească preşedinţia, a făcut tot ceea ce a putut să-şi impună formula de vot care l-ar fi propulsat în scaunul visat şi să o împiedice pe cea promovată de preşedintele în exerciţiu Victor Babiuc.

Drept urmare, şase ore Adunarea a deliberat (zbierete, înjurături, scandal) asupra reprezentativităţii membrilor care pot să voteze valid.

În cuprinsul Adunării Generale, cei 25 de aliaţi ai lui Vlasov reprezintă, totuşi, o minoritate, pe care cei prezenţi nu au validat-o, în integralitate, să voteze (cum şi-ar fi dorit Vlasov).

Partida lui Babiuc afirmă că, din cei 25, au fost excluse cele mai importante Camere teritoriale - Bucureşti, Constanţa, Cluj, Dolj, Prahova, Gorj, Galaţi - pentru că, într-o adunare pregătitoare, camerele mai mici (cele 25) s-au votat unele pe altele, între ele.

Constatând după şase ore că şansele de succes i se diminuea-ză, Mihail Vlasov a apelat la ges-turi spectaculoase - a rupt Statutul CCIR (la care, pe atunci, era, încă, vicepreşedinte) şi a părăsit sala, rostind sonor: "Plec, cine vrea, să vină după mine!"

Se pare că, în acel moment, aliaţii săi n-au priceput mesajul şi nu s-a urnit nimeni. Vlasov s-a dus în hol, a fumat o ţigară, a văzut că nu vine nimeni, aşa că s-a întors, dar, nu la prezidiu, ci în sală. A stat ce a stat şi s-a întors în prezidiu.

Babiuc a dat pauză, timp în care, probabil, Vlasov le-o fi explicat aliaţilor că la vorba magică "Plec!", ei trebuie să vină şi ei.

După pauză, Vlasov s-a dus la microfon şi le-a zis "Plec!" şi atunci au venit şi ei.

Cei rămaşi la Adunare l-au votat preşedinte pe Babiuc, dar, în condiţiile în care douăzeci şi şapte de camere vor să facă o altă instituţie centrală, victoria lui este o victorie a lui Pyrus.

Vineri, cele 26 de camere teritoriale secesioniste au transmis un Comunicat în care îl acuză pe Babiuc de două pagini de fărădelegi (rezumate) faţă de Statutul CCIR. Dincolo de umorul pe care îl gâdilă involuntar, situaţia sistemului cameral românesc devine mai tristă şi mai nesemnificativă pentru mediul nostru de afaceri.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro