Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CONFERINŢA AGRIBUSINESS PE PROFIT / SORIN MINEA, ROMALIMENTA:"Cooperativele - o soluţie salvatoare pentru micii fermieri"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Cooperativele - o soluţie salvatoare pentru micii fermieri"

Organizarea fermierilor mici şi medii în cooperative este o soluţie care le poate asigura nu numai supravieţuirea pe timp de criză, ci şi un nivel de venituri mult mai bun, apreciază Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta).

Domnia sa consideră că principala problemă din agricultură este reprezentată de faptul că fermierii nu vorbesc pe o singură voce: "Putem să discutăm despre banii care se dau pentru agricultură zile întregi şi tot nu ajungem la un consens. Politizarea excesivă ne-a adus unde suntem. Toată naţia s-a politizat şi poartă un război care nu-i aparţine. Ne concentrăm pe ce nu trebuie. Europa ne dă bani, dar nu ni-i bagă în sac".

Domnul Minea a subliniat că sectorului agricol îi lipseşte o strategie corectă de atragere a fondurilor: "Nu există o viziune, un business-plan la nivelul beneficiarilor de fonduri. În România, toată lumea ştie să facă orice. Avem pensiuni cât să ocupăm jumătate din Europa şi sunt goale. În industrie, sunt fabrici care se închid sau sunt scoase la vânzare pentru că nu au piaţă de desfacere. Toate astea pentru că atragem fonduri, dar nu există o viziune a afacerilor pe termen lung".

Sorin Minea crede că avem un rol bine stabilit pe piaţa agricolă europeană, dar nu ştim să-l valorificăm: "S-a tot vorbit de unirea terenurilor în cooperative, dar sistemul nu s-a putut aplica pentru că la noi funcţionează mai bine principiul < să moară şi capra vecinului >. Se poate trăi excelent din agricultură. Dar România nu are capital circulant, nu avem bani puşi deoparte pentru perioade de criză".

Preşedintele Romalimenta a îndemnat fermierii să se organizeze în asociaţii şi a atras atenţia că nu este suficient de bine exploatat potenţialul imens al ţării noastre pe agricultura bio şi pe agroturism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie