Conferinţa "BURSA"/Agri-Business pe profit: "Politica agricolă comună - 2014-2020" / ALEX JURCONI, PRO AGRO: "Statul trebuie să protejeze fermierii de sancţiunile Rusiei"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 13 octombrie 2014

"Statul trebuie să protejeze fermierii de sancţiunile Rusiei"

Administraţiile naţionale trebuie să ia măsuri concrete prin care să protejeze fermierii de factorii nocivi externi, precum embargoul impus de Rusia, care le pot afecta activitatea şi producţia, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Domnia sa apreciază că embargoul Rusiei la nivel european a pus în dificultate inclusiv piaţa zootehnică autohtonă: "Statul trebuie să ia măsuri, să intervină în economie şi în industria zootehnică. În condiţii excepţionale, aşa cum se întâmplă în cazul situaţiei dintre Rusia şi Ucraina, statul poate să ia o serie de măsuri precum exonerarea de la plata impozitului pe profit sau reducerea TVA pentru a vedea cum evoluează piaţa".

Preşedintele PRO AGRO a amintit de scandalul cărnii de cal din februarie 2013 care a scăzut orice şansă de export a produselor autohtone. În opinia domniei sale, boala "limbii albastre" a contribuit şi ea la blocarea oricărui tip de tranzit zootehnic, iar puţinele bovine şi ovine pe care le exportăm urmează un coridor lung şi dificil, cu costuri foarte ridicate, fapt ce determină ca produsele româneşti să devină ineficiente pe pieţe internaţionale.

Domnul Jurconi susţine că orice proiect de investiţii în industria zootehnică trebuie să fie însoţit de măsuri concrete în piaţă. Reprezentantul PRO AGRO a subliniat că statul nu trebuie să stea deoparte şi să spere că această piaţă se va reglementa de la sine, pentru că acest lucru nu se va întâmpla, în condiţiile în care presiunea americană este în creştere pe piaţa noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb