Conferinţa "BURSA"/Agri-Business pe profit: "Politica agricolă comună - 2014-2020" / NADIA CRIŞAN, COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI: "Taxarea inversă la carne, absolut necesară pentru sectorul agricol"

A.Z.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 13 octombrie 2014

"Taxarea inversă la carne, absolut necesară pentru sectorul agricol"

Autorităţile noastre pot şi trebuie să ia, în perioada imediat următoare, mai multe măsuri care să ajute la dezvoltarea agriculturii şi diminuarea semnificativă a evaziunii fiscale din domeniu, ne-a declarat Nadia Crişan, preşedintele Agriculture Task Force din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Domnia sa ne-a precizat: "O astfel de măsură benefică este taxarea inversă pentru carne, legume şi fructe, care va conduce la dispariţia evaziunii fiscale din domeniu. Din punctul meu de vedere, ar fi urgentă adoptarea unei astfel de măsuri pentru sectorul cărnii. Rezultatele bune ale taxării inverse din domeniul cerealelor cu siguranţă va ajuta autorităţile noastre să obţină, pentru un termen limitat de timp, de la FMI şi UE, o astfel de facilitate şi pentru sectorul cărnii".

Reprezentantul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României susţine că taxarea inversă trebuie însoţită neapărat de o strategie de reducere a evaziunii elaborată de ANAF şi Ministerul Finanţelor: "În lipsa strategiei, evaziunea va reveni. Firmele se mută dintr-o ţară în alta şi se vor redeschide cu siguranţă după ce se va încheia aplicarea taxării inverse".

O altă măsură care să vină în ajutorul agriculturii este, în opinia Nadiei Crişan, reducerea TVA pentru produse alimentare, domnia sa apreciind că România are cea mai mare taxă pe valoare adăugată pentru alimente din Europa.

Doamna Crişan a mai declarat, în cadrul conferinţei noastre, că autorităţile au făcut progrese privind cadastrul terenurilor agricole în ultima perioadă.

Domnia sa a explicat: "Sperăm ca acest cadastru să fie finalizat în maxim 5 ani, aşa cum au promis autorităţile. Este foarte important pentru marii investitori".

Reprezentantul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a subliniat că un alt factor descurajant pentru investitori este frauda din sistemul agricol şi că ANAF şi Ministerul Finanţelor trebuie să ia neapărat un plan de măsuri pentru diminuarea fenomenului, care-i afectează pe cei buni platnici.

Nadia Crişan a mai spus că, împreună cu marile asociaţii din domeniul agricol, Coaliţia doreşte să pună la punct un plan de pomovare a produselor autohtone în afara ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb