CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / AVOCAT NICOLETA GRIGORESCU:"Procedura insolvenţei nu are nicio legătură cu aplicarea măsurilor asigurătorii"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 1 aprilie 2015

"Procedura insolvenţei nu are nicio legătură cu aplicarea măsurilor asigurătorii"

Procedura insolvenţei nu are absolut nicio legătură cu procedura aplicării măsurilor asigurătorii, a explicat avocatul Nicoleta Grigorescu, partener în cadrul societăţii Deleanu şi Grigorescu.

Domnia sa a spus că cel mai important lucru este identificarea momentului în care a fost pus un sechestru asigurător pe un bun al unei societăţi în insolvenţă - înainte sau după intrarea în procedură.

"Procurorii pot lua astfel de măsuri (n.r. asigurătorii) doar asupra unei persoane juridice care nu a intrat în procesul de insolvenţă. Orice măsură asigurătorie luată după acest moment este caducă, nu produce efecte", a menţionat doamna Grigorescu.

Avocatul a adăugat: "A crede că instanţele civile sau judecătorii sindici ar putea rezolva problemele legate de acest aspect este o eroare. Dacă a fost pus sechestru după începerea procedurii, calea care trebuie urmată este cea a contestării. (...) Confiscarea specială şi extremă care nu urmăreşte persoana, ci bunul, are ca scop sancţionarea unor fapte de genul spălării banilor sau grupărilor infracţionale".

Doamna Grigorescu a precizat că, în nici o situaţie, creanţele creditorilor nu pot fi plătite din banii obţinuţi în urma unui sechestru asigurător, întrucât acesta a fost instituit înaintea constituirii masei credale.

"Banii intră într-un cont la dispoziţia organului care a pus sechestrul, iar sumele respective nu pot fi folosite în alte scopuri, cum ar fi în vederea soluţionării laturii civile a unui proces penal sau în procedura de insolvenţă", a conchis domnia sa.

Potrivit "Deleanu şi Grigorescu", dacă sechestrul este instituit în vederea despăgubirii, atunci bunurile pot fi vândute, dar dacă acest sechestru este instituit în vederea confiscării, atunci cazul trebuie decelat de către un judecător penal pentru libertăţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro