Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / IRINA ŞARCANE, PARTENER FIVE SPRL:"Cea mai importantă măsură adusă de noul Cod al Insolvenţei priveşte vânzarea activelor"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

"Cea mai importantă măsură adusă de noul Cod al Insolvenţei priveşte vânzarea activelor"

Noul Cod al insolvenţei are prevederi menite să susţină derularea rapidă a procedurii falimentului, apreciază Irina Şarcane, Partener Five SPRL, arătând că acestea sunt: introducerea unor principii, eliminarea textelor redundante, respectiv adăugarea unor texte care să simplifice lucrurile.

Doamna Şarcane a declarat: "După ce debitorilor li s-au dat toate şansele de restructurare, dar acestea nu s-au soldat cu succes, ei ajung în faliment. Pentru asigurarea rapidităţii acestui proces, noul Cod prevede ca principii, o procedură eficientă, în timp util şi rezonabil, cu un minim de costuri, respectiv valorificarea în timp util şi în mod eficient a activelor, în cazul vânzării lor".

În opinia sa, cea mai importantă măsură adusă de noul Cod al insolvenţei priveşte, pentru o procedură de faliment rapidă şi eficientă, vânzarea activelor, respectiv faptul că orice metodă de înstrăinare este considerată bună atâta vreme cât a fost aprobată de creditori (licitaţie publică, negociere directă sau combinaţie).

"Militez pentru implicarea cât mai mare a creditorilor în luarea deciziilor asupra vânzărilor în faliment, respectiv pe tot parcursul procedurilor", a subliniat Irina Şarcane, atrăgând atenţia că blocajele în procedura insolvenţei sunt create de creditorii bugetari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS