CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / MIRELA IOVU, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ A BĂNCILOR:"Noul Cod al Insolvenţei va creşte numărul afacerilor salvate prin reorganizare"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 1 aprilie 2015

"Noul Cod al Insolvenţei va creşte numărul afacerilor salvate prin reorganizare"

Aplicarea noului Cod al insolvenţei va determina reducerea, în continuare, a numărului dosarelor noi de insolvenţă, afirmă doamna Mirela Iovu, reprezentant al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi vicepreşedinte al "CEC Bank", subliniind că, deja, în primul trimestru din 2015, a scăzut numărul firmelor noi aflate în această situaţie, comparativ cu acelaşi interval din 2014.

În opinia sa, reducerea se datorează "diferenţei dintre insolvenţa frauduloasă şi cea onestă". Mirela Iovu a spus: "Este evident că multe companii au intrat în insolvenţă doar pentru a se pune la adăpost de urmărirea creditorilor, nu pentru o salvare a afacerii în sine sau pentru o nouă şansă. Debitorul avea, până acum, un acces mult prea facil la deschiderea procedurii de insolvenţă".

Oficialul ARB susţine că noul Cod al insolvenţei va creşte eficienţa procedurilor de preinsolvenţă şi numărul afacerilor salvate prin reorganizare, iar durata de desfăşurare a procedurii în materie se va diminua. Totodată, conform doamnei Iovu, în noul context, băncile vor avea rate de recuperare substanţiale ale creanţelor.

Doamna Iovu a menţionat că băncile vor avea un rol mai activ în restructurarea companiilor, concentrat pe restructurarea împrumuturilor date companiilor aflate în dificultate, prin: reeşalonare, acordarea unor perioade de graţie, prelungirea scadenţelor şi diminuarea temporară a costurilor. "Toate acestea pot aduce un relativ echilibru în bilanţul societăţilor debitoare", a subliniat reprezentantul ARB.

Mirela Iovu a menţionat că, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în ianuarie 2015 au fost deschise 930 de insolvenţe, cu 54,72% mai puţin decât în aceeaşi lună din 2014. Scăderea a venit după ce, în 2014, numărul firmelor intrate în insolvenţă s-a redus cu 30% faţă de 2013, respectiv la 20.696, de la 29.587, conform aceloraşi date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro