CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Dan Alexandru Barbu, Matteale Consulting: "AI nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 14 iunie

Dan Alexandru Barbu, Matteale Consulting: "AI nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită"

Multă lume se bazează pe inteligenţa artificială (AI), care, din punct de vedere al tehnologiei, este foarte bună, pentru că nu ne va schimba job-urile, nu va lua nimic şi nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită de la început, susţine Dan Alexandru Barbu, CEO & SAP Security Consultant Matteale Consulting. Domnia sa spune: "De exemplu, maşinile autonome, cum sunt cele ale Tesla sau ale altor companii foarte mari. AI ne poate ajuta foarte mult în viaţa de zi cu zi, pentru că se automatizează aspectele de rutină pe care le facem, ceea ce ne poate scuti de un efort repetitiv. Un alt domeniu în care inteligenţa artificială ne poate ajuta foarte mult este medicina - în găsirea foarte rapidă a diagnosticului. AI va putea colabora cu medicul foarte bine pentru a găsi soluţia optimă într-un timp foarte scurt".

Dan Alexandru Barbu mai afirmă: "Eu conduc Matteale Consulting şi încerc să integrez inteligenţa artificială pe partea de procese, pe partea de integrare a unui nou angajat, de exemplu. Când acesta vine în companie, poate, în baza cunoştinţelor lui, să ceară informaţii sau să îşi crească knowledge-ul pe partea de procese interne".

Reprezentantul Matteale Consulting aduce în atenţie şi minusurile AI, precizând: "Inteligenţa artificială are şi câteva minusuri, mai ales pe partea de proprietate intelectuală şi, de aceea, este necesară o reglementare din partea autorităţilor, pentru a stabili exact limita dintre ce este şi ce nu este ok în acest domeniu. Va fi foarte greu de definit linia aceasta subţire între cele două, respectiv ce înseamnă deep fake, fake news, falsuri care se pot genera la doar un click distanţă, în special cu inteligenţa artificială, cu generarea de video, nu numai de text, cum am fost obişnuiţi până acum".

Concluzionând, Dan Alexandru Barbu speră că, pe partea de business, în viitor, cât mai multe companii să folosească inteligenţa artificială pentru ajutor, nu pentru a elimina locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb