CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Silvia Dinică, senator: "Cu vulnerabilităţile din sistemul educaţional nu vom reuşi să evoluăm foarte mult"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 14 iunie

Silvia Dinică, senator: "Cu vulnerabilităţile din sistemul educaţional nu vom reuşi să evoluăm foarte mult"

Ministerul Educaţiei este complet decuplat de la nevoile domeniului, consideră Silvia Dinică, preşedintele Comisiei pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie din cadrul Senatului.

Printre altele, senatorul a menţionat: "Ministerul Educaţiei nu a înţeles că trăim în anul 2024, în anul în care trebuie să schimbăm ceva în ceea ce le predăm copiilor. Pierdem o gramadă de copii în clasa a opta, pierdem o grămadă de copii până ajung la liceu. Ministerul de resort este complet decuplat de la nevoile educaţiei şi de la nevoile din piaţa muncii. Şi asta s-a întâmplat oricând, indiferent de ministrul care a condus domeniul. Nu aş abandona deloc zona şcolii gimnaziale şi a liceului. Trebuie să facem altceva, întrucât copiii se plictisesc, nu fac ceea ce ei au nevoie şi au ajuns să înveţe din online, de pe Tik Tok...La nivel de absolvenţi de învăţământ superior, nici acolo nu stăm foarte bine, suntem pe ultimele locuri în UE".

În opinia parlamentarului, nu se face suficient pentru ca utilizatorul să fie echipat, subliniind că, în aceste condiţii, este foarte dificil ca o femeie să ajungă la tehnologie. "Cum ajungi la tehnologie ca femeie? Am văzut că, în majoritatea cazurilor, ori cineva din familie este specialist în domeniu, ori este vorba despre implicarea unui profesor. Când lăsăm această zonă atât de descoperită - pentru că dacă ne depărtăm puţin de Bucureşti, profesorii încept să dispară -, atunci deja lăsăm totul la mâna hazardului".

În opinia oficialului, cu aceste vulnerabilităţi în sistemul educaţional nu vom reuşi să evoluăm foarte mult. Domnia sa subliniază că proiectul de lege propus în acest domeniu a rămas blocat într-un sertar pe traseul pe care ar trebui să-l urmeze spre aprobare: "Avem nevoie de legislaţie în domeniu, dar trebuie să stăm toţi la masă. Se pare că nu avem o masă atât de mare ca să stăm toţi şi nici timpul nu este suficient în acest sens".

În altă ordine de idei, este nevoie ca profesionalismul să fie puţin separat de politic, consideră doamna Dinică: "Dacă acolo sus punem pe cineva care nu se pricepe, atunci nici la bază nu se va întâmpla nimic bun".

Cu toate acestea, în opinia sa, ţara noastră are foarte mult potenţial şi există şi dorinţă la nivel social pentru ca lucrurile să intre pe un făgaş normal şi să evoluăm în acest sector. "Intrebarea este cum punem toate lucrurile cap la cap ca să nu rămânem la nivelul de dorinţă", a conchis senatorul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb