Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

CRISTIAN DUŢESCU, AVOCAT:"Viitorul trebuie să aducă o simplificarea a normelor în piaţa de capital"

A.I.
Piaţa de Capital /

"Viitorul trebuie să aducă o simplificarea a normelor în piaţa de capital"

"Lichiditatea redusă a pieţei noastre vine şi din norme care descurajează tranzacţionarea", este de părere Cristian Duţescu 

Viitorul trebuie să aducă o simplificare a normelor în pieţele de capital, a precizat avocatul Cristian Duţescu, în cadrul unei conferinţei "Situaţii specifice din activitatea societăţilor listate - aspecte legale", organizată de BVB şi Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital, Societatea Civilă de Avocatură Duţescu & Asociaţii, domnia sa fiind de părere că, după anul 2008, jurisdicţiile din lumea civilizată sunt caracterizate de reglementare şi chiar de supra-reglementare, ceea ce nu este benefic pentru funcţionarea pieţelor.

Cristian Duţescu a declarat: "Dreptul a fost creat pentru a asigura protecţie celor slabi împotriva celor puternici (...). Însă excesul de reguli poate să conducă la descurajarea activităţii şi aceasta este una dintre concluziile pe care pot să le trag în urma analizării legislaţiei Uniunii Europene şi a legislaţiei din ţara noastră, în ultima perioadă. Nu este vina legiuitorului român. Vorbim despre un exces de reglementare şi de supra-reglementare care vine de la legiuitorul european (...). Oare actorii pieţei, cei care trebuie să aplice toate reglementările, au posibilitatea efectivă să cunoască şi să aplice efectiv toate reglementările? Pentru că se ajunge, prin această modalitate de a încerca să stabileşti reguli şi norme pentru toate aspectele pieţei de capital, la o descurajare a actorilor pieţei".

Avocatul a punctat că, marea problemă a pieţei de capital din ţara noastră este lichditatea.

"Absenţa lichidităţii este generată şi de aceste norme care descurajează tranzacţionarea, acţiunea liberă a actorilor pieţei de capital şi a investitorilor", a spus Cristian Duţescu.

Domnia sa este de părere că orientarea care trebuie să domine legislaţiile europene este a reducerii, cel puţin cantitativ, a numărului de reglementări.

"S-a constatat că, în ţările bazate jurisprudenţă, guvernanţa corporativă este la un nivel mai ridicat, încrederea investitorilor este la un nivel mai ridicat şi, inevitabil, lichiditatea pieţelor este mai ridicată (...). De aceea cred că viitorul trebuie să ne aducă o simplificare a normelor", a spus Cristian Duţescu, care a adăugat: "Speranţa mea este că această supra-reglementare nu va descuraja într-o asemenea măsură tranzacţionarea şi investirea în România şi vor exista momente care să crească apetitul investitorilor, să conducă la naşterea unor poveşti de succes în piaţa de capital din România, astfel încât atât investitorii instituţionali cât şi cei de retail să aibă încredere în această piaţă".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Lichiditatea redusa vine si de la cazurile de abuz de la Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea. ASF i-a blocat pe investitori la Oradea iar la Valcea a transformat SSIFUL HARIVEST in o societate banala numai ca investitorii sa nu isi recupereze detinerile! De ce a tolerat tranzactii frauduloase inca din 2008??? Sa ia comisioane nejustificate ?? Cum a ajutat investitorii FURATI direct din Depozitar???

   

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu are lagatura reglementarea cu lichiditatea. Eventual din perspectiva ca legile care le avem nu se aplica si apar fraude care descurajeaza investitorii. Reguli sunt peste tot, pentru a mentine piata ordonata si a evita fraudele.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS