Europenii au mai multă încredere în UE decât în guvernele naţionale

Vlad F. Dumea
Internaţional /

Europenii au mai multă încredere în UE decât în guvernele naţionale

Europenii continuă să vadă Uniunea Europeană ca fiind cel mai eficient actor, înaintea guvernelor naţionale, în abordarea efectelor crizei economice, potrivit unui sondaj, citat de The Echo.

Un total de 31.659 de persoane au fost intervievate în toate cele 27 state membre ale Uniunii şi în ţările candidate la aderare.

UE îşi menţine prima poziţie (23%/+1), urmată de guvernele naţionale (20%/neschimbat). G20 (16%/+2) urmează pe a treia poziţie, înaintea Fondului Monetar Internaţional (14%/-1).

O majoritate a europenilor (61%) afirmă că situaţia actuală financiară a gospodăriilor lor este bună. Însă rămân diferenţe largi între state, de la 24% în Grecia şi Ungaria, la 85% în Olanda, 88% în Finlanda, 89% în Danemarca şi 90% în Suedia.

Deşi mai mult de trei sferturi din persoanele din Suedia, Luxemburg şi Germania afirmă că situaţia lor economică este bună, mai puţin de 5% împărtăşesc această perspectivă în Grecia, Irlanda şi Spania. Per total, în ultimele 6 luni, a fost un declin uşor al celor care spun că situaţia actuală a economiei naţionale este bună, la 28%, şi o creştere uşoară a celor care cred că este proastă, la 71%.

Doar 23% dintre europeni simt că impactul asupra locurilor de muncă a atins maximum, în timp ce 68% cred contrariul. În general, europenii continuă să aibă încredere în Uniunea Europeană (34%), mai mult decât în guvernele lor naţionale (24%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie