Europenii au mai multă încredere în UE decât în guvernele naţionale

Vlad F. Dumea
Internaţional / 24 decembrie 2011

Europenii au mai multă încredere în UE decât în guvernele naţionale

Europenii continuă să vadă Uniunea Europeană ca fiind cel mai eficient actor, înaintea guvernelor naţionale, în abordarea efectelor crizei economice, potrivit unui sondaj, citat de The Echo.

Un total de 31.659 de persoane au fost intervievate în toate cele 27 state membre ale Uniunii şi în ţările candidate la aderare.

UE îşi menţine prima poziţie (23%/+1), urmată de guvernele naţionale (20%/neschimbat). G20 (16%/+2) urmează pe a treia poziţie, înaintea Fondului Monetar Internaţional (14%/-1).

O majoritate a europenilor (61%) afirmă că situaţia actuală financiară a gospodăriilor lor este bună. Însă rămân diferenţe largi între state, de la 24% în Grecia şi Ungaria, la 85% în Olanda, 88% în Finlanda, 89% în Danemarca şi 90% în Suedia.

Deşi mai mult de trei sferturi din persoanele din Suedia, Luxemburg şi Germania afirmă că situaţia lor economică este bună, mai puţin de 5% împărtăşesc această perspectivă în Grecia, Irlanda şi Spania. Per total, în ultimele 6 luni, a fost un declin uşor al celor care spun că situaţia actuală a economiei naţionale este bună, la 28%, şi o creştere uşoară a celor care cred că este proastă, la 71%.

Doar 23% dintre europeni simt că impactul asupra locurilor de muncă a atins maximum, în timp ce 68% cred contrariul. În general, europenii continuă să aibă încredere în Uniunea Europeană (34%), mai mult decât în guvernele lor naţionale (24%).

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro