Expertul NASA Ravi Prakash este invitat de onoare al ediţiei aniversare Atlantykron 35

F.D.
Miscellanea / 31 iulie

Expertul NASA Ravi Prakash este invitat de onoare al ediţiei aniversare Atlantykron 35

Academia Atlantykron se pregăteşte să deschidă porţile pentru cea de-a 35-a ediţie aniversară, care va avea loc între 2 şi 9 august, pe insula dunăreană "Inelul de Piatră" de la Capidava. După 12 ani în care ne-a oferit amănunte de ultimă oră, prin intermediul unor teleconferinţe, despre misiunile Curiosity şi Perseverance de pe Marte, unde a fost şi este implicat, inginerul Jet Propulsion Laboratory (JPL) NASA Ravi Prakash va sosi pe insula cunoaşterii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ravi este un inginer de sisteme specializat în analiza şi proiectarea sistemelor de intrare, coborâre şi aterizare pentru misiunile pe Marte. El va oferi sfaturi tinerilor pasionaţi de ştiinţă, împărtăşind din experienţa sa în cadrul uneia dintre cele mai provocatoare misiuni ale umanităţii - aterizarea rover-ului Curiosity pe Marte. Alături de acesta va fi prezent, tot în calitate de invitat de onoare, primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.

Sub genericul din acest an, "Descoperim Universul", precum şi inspiraţi de sloganul "Planetarium", participanţii vor avea ocazia de a participa la prelegeri, ateliere, dezbateri şi proiecte, care acoperă o gamă largă de subiecte, de la ştiinţă şi tehnologie până la arte şi filosofie. Printre invitaţii şi organizatorii evenimentului se numără specialişti din diverse domenii, profesori universitari, cercetători, scriitori, artişti, antreprenori şi oameni de afaceri.

Atlantykron reuneşte aproximativ 400 de participanţi şi dovedeşte că rămâne singurul eveniment de acest gen din România cu o tradiţie de 35 de ani iar potrivit multor invitaţi speciali din străinătate, este un eveniment de profil unic în lume. Inedita Academie, organizată în natură şi departe de civilizaţia urbană, are ca scop accesul la cunoaştere al tinerilor şi reuneşte experţi de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel şi predau gratuit cursuri tinerilor interesaţi) şi tehnologie de ultimă generaţie, pe o insulă care are mai puţin de 1 km2. Tehnologia de top disponibilă pe insulă permite participanţilor să ia parte la prelegeri, ateliere şi proiecte care necesită echipamente speciale sau conexiuni puternice la internet. Acest lucru face ca Academia Atlantykron să fie unul dintre cele mai inovatoare evenimente din lume, care îşi propune să creeze o comunitate globală de oameni interesaţi de educaţie şi cercetare.

Organizatorul principal al actualei ediţii a Academiei Atlantykron este Asociaţia Atlantykron, în parteneriat cu Asociaţia Science & Technology, Asociaţia pentru Tineret şi Evoluţie, Fundaţia World Genesis din SUA şi în colaborare cu Asociatia Astronomică URANIA, Clubul Nautic Român, Asociaţia Româno-Turcă "Artă fără frontiere" şi SARS România.

Printre invitaţi, atât prezenţi fizic, cât şi virtual, şi-au confirmat prezenţa personalităţi de marcă din ştiinţă, cultură, artă sau sport din România, SUA, Canada, Turcia, India, Italia şi Nigeria. Astfel, sunt aşteptaţi să participe şi să susţină cursuri sau prezentări: Ravi Prakash, inginer JPL NASA, responsabil cu misiunea Curiosity de pe Marte; Gr. (R) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, cosmonaut, primul (şi singurul) român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic, preşedintele Comitetului ONU pentru Explorarea Paşnică a Spaţiului Extraatmosferic; Alexandru Mironov, scriitor, jurnalist de ştiinţă, fondator al Programului Atlantykron şi senior editor al revistei Ştiinţă şi Tehnică; Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, directorul general al Muzeului Naţional al Literaturii Române; Dr. Ing. Florin Munteanu - Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe - centru UNESCO, principal promotor al paradigmei Complexităţii în România; Prof. Dr. Celal Abdi Guzer de la Universitatea Tehnică din Ankara (Turcia); Prof. Dr. Teodor Vasile, doctor în psihologie şi în ştiinţe medicale alternative, preşedintele Asociaţiei de Studii Esoterice - Club UNESCO; Răzvan Buzatu, expert în construcţie de stat şi dezvoltare şi transformare de instituţii publice, private şi asociative; Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, preşedintele Centrului pentru Dezvoltarea Performanţei Umane; Prof. Dr. Radu Dop, specialist în « medicină critică », membru fondator al Centrului de Studii pentru Ştiinţe de Graniţă şi al Asociaţiei de Telemedicină şi Aplicaţii Spaţiale pentru Sănătate; Guy Djoken, Presedinte al Centrului pentru Pace UNESCO, Comisia Naţională pentru UNESCO a Statelor Unite ale Americii; Dr. Mihaela Muraru-Mândrea, preşedinte al Centrului STRING pentru Ştiinţe, Prospectivă, Creativitate şi Ficţiune, Remus Botarro, artist plastic de renume internaţional şi Shreyaan Daga (India), cofondator al platformei internaţionale de educaţie OLL.co.

Invitaţi virtuali, care vor susţine teleconferinţe, sunt Dr. David L. Anderson (SUA), preşedintele Anderson Institute şi fondator al Fundaţiei World Genesis şi fostul parlamentar canadian de origine română Dipl. Ing. Corneliu Chişu, vicepreşedinte al World Genesis Foundation.

"Iată că Academia Atlantykron, eveniment iniţiat în 1989, a ajuns la ediţia aniversară 35. Dacă este să cumulăm toate ediţiile, se va aduna în curând un an calendaristic. Pe de altă parte, Atlantykron înseamnă mulţi ani de dedicare atât pentru mine, cât şi pentru mulţi dintre organizatorii, invitaţii şi participanţii noştri. Sunt foarte încântat să văd sute de oameni pasionaţi de cunoaştere şi inovaţie adunându-se pentru a discuta şi învăţa de la unele dintre cele mai mari minţi din România şi nu numai. Şi în acest an vom explora idei şi concepte diverse, de la tehnologie, robotică şi AI, până la artă, sporturi nautice şi schimbări planetare. Alături de noi vor fi cosmonauţi, academicieni şi specialişti de la NASA şi UNESCO, care oferă o experienţă unică atât pentru tineri cât şi pentru cei mai experimentaţi", subliniază Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron şi unul dintre fondatorii evenimentului.

"Dacă există un loc în care cele două emisfere ale creierului se unesc, locul acesta este insula noastră de piatră, astronava de pământ care, sperăm că într-o zi va decola în jurul Pământului. Atlantykron este un vis plin de fapte. La cea de-a 35-a aniversare a acestei iniţiative, pe insulă vor veni personal Ravi Prakash, veteranul misiunii Curiosity pe Marte, şi cosmonautul român Dumitru Dorin Prunariu. Acum 35 de ani le spuneam participanţilor taberei Atlantykron că ne vom revedea şi peste 20 de ani, şi peste mai mulţi ani, în viitor. Aşa a fost să fie şi vă garantez încă minim 20 de ani de explorare a imaginarului, pe această insulă care ne uneşte", subliniază Alexandru Mironov, jurnalist de ştiinţă, scriitor şi "părintele" Atlantykron.

De-a lungul celor 35 de ani, Academia Atlantykron a reunit mulţi liceeni şi studenţi care au fost îndrumaţi în carierele lor de către lectorii şi invitaţii speciali, o parte dintre ei devenind cercetători şi oameni de ştiinţă, scriitori şi jurnalişti, antreprenori, specialişti în marketing şi relaţii publice.

Printre activităţi se vor număra conferinţa NASA (prima a fost la ediţia din 2012, imediat după amartizarea rover-ului Curiosity) privind misiunile Curiosity şi Perseverance de pe Marte, susţinută de Ravi Prakash pe insulă, cursuri dedicate ştiinţei şi literaturii dar şi inteligenţei artificiale sau metodelor de supravieţuire, lansări de carte, vernisaje de arte plastice, conferinţe pe teme diverse, pornind de la fizică, astronomie, robotică, energie, până la comunicare, mediere şi dezvoltare personală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb