Festival de muzică simfonică pe un stadion de fotbal

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 17 august

Festival de muzică simfonică pe un stadion de fotbal

Fotbalul şi muzica simfonică nu au prea multe în comun. Doar aparent, la o cercetare mai atentă există numeroase puncte de contact. Să ne oprim asupra unuia dintre ele.

Un festival de muzică simfonică se va desfăşura de vineri, timp de trei zile, pe Arena "'Francisc Neuman'' din Arad, care va reuni peste 100 de artişti în fiecare zi, între cei mai cunoscuţi care vor urca pe scenă însoţiţi de orchestre simfonice fiind Gheorghe Zamfir, trupa Phoenix, Kerekes Band, Laura Bretan sau Marcel Pavel. "Symphonic Experience" Arad este primul eveniment cu public în afara meciurilor de fotbal care are loc pe Arena "Francisc Neuman" (Stadionul UTA), după ce aceasta a fost modernizată. Evenimentul, aflat la prima ediţie, este organizat de firme private în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură şi Filarmonica Arad. Potrivit organizatorilor, muzica clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk şi şlagăre renumite "vor fuziona cu orchestre simfonice live şi voci spectaculoase": "Iubitorii de muzică se vor strânge în jurul celei mai impunătoare scene de concert văzute până acum în oraşul de pe Mureş. Vor cânta, vor aplauda în armoniile şi ritmurile oferite de o noua experienţă muzicală unică, presărată cu joc de lumini şi proiecţii impresionante". Gheorghe Zamfir şi dirijorul Daniel Jinga sunt invitaţi speciali. Gheorghe Zamfir va fi în faţa publicului sâmbătă seară, în timp ce vineri va fi în atenţia melomanilor trupa Phoenix.

Duminică, vor urca pe scenă tenori şi soprane, cum ar fi Laura Bretan, Marcel Pavel, Ioan Miriţă sau Iordache Pasalic. Pe parcusul celor trei zile, cei prezenţi vor avea ocazia să ascultate şi muzică de film, interpretată de filarmonici din Transilvania.

Organizatorii mai precizează: "Un show complex, de ţinută, pe care Aradul il aşteaptă de 30 de ani, ce se prevede a fi memorabil, unde muzicile se unesc într-o armonie emoţionantă şi magică, aducând muzica marilor scene şi mai aproape de oameni. O nouă paradigmă muzicală, de această dată la Arad". În urmă cu două luni, Primăria Arad anunţa că Arena "Francisc Neuman" va fi folosită şi pentru organizarea de concerte sau alte evenimente cu public numeros, pentru a se obţine mai multe venituri, astfel încât să se poată acoperi cheltuielile de întreţinere, dar se vor lua măsuri pentru protejarea suprafeţei de joc.

Noul stadion municipal a fost inaugurat în august 2020. Lucrările au durat cinci ani, arena fiind construită pe locul fostului stadion UTA. Construirea a fost finanţată exclusiv din bugetul local, cu 14 milioane de euro. Arena "Francisc Neuman" are 12.584 de locuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro