IGPR a efectuat 120 de percheziţii pentru destructurarea unor reţele de criminalitate organizată

A.C.
Anticorupţie /

IGPR a efectuat 120 de percheziţii pentru destructurarea unor reţele de criminalitate organizată

Poliţia Română a făcut, în ultimele două săptămâni, 126 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, fiind ridicate şi indisponibilizate droguri, bani proveniţi din activitatea infracţională, echipamente IT şi alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracţională, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se menţionează: "În perioada 15 - 29 septembrie, 359 de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Astfel, poliţiştii au organizat 45 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 126 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 191 de persoane, dintre care 63 au fost reţinute sau arestate, iar şase au fost plasate sub control judiciar".

Conform sursei, au fost ridicate peste un kilogram de heroină, 190 de comprimate de ecstasy, dar şi haşiş, amfetamină, cocaină, metadonă şi substanţe cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate nouă autoturisme, laptopuri, 49 de telefoane, 15 cartele SIM, 2.062 de medii de stocare, 4 arme, bijuterii şi alte bunuri în valoare de 121.640 de lei, precum şi 102.520 de lei şi 12.350 de euro.

Reprezentabţii IGPR precizează că în activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Potrivit sursei citate, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontraliere cu autori sau victime cetăţeni români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro