Preşedintele interimar Ilie Bolojan a convocat şedinţa CSAT, miercuri, 30 aprilie, începând cu ora 14.00. Pe agendă ar urma să se afle participarea României la Planul de Răspuns European - Readiness 2030, proiectul de Lege a apărării naţionale a României şi Planul naţional privind mobilitatea militară, potrivit news.ro.
Alte subiecte vizează proiectul de Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de securitate naţională în domeniul hidroenergiei şi viziunea strategică naţională în domeniul spaţial.
Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc miercuri, 30 aprilie 2025, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la participarea României la Planul de Răspuns European - Readiness 2030; proiectul de Lege a apărării naţionale a României; Planul naţional privind mobilitatea militară; Proiectul de Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de securitate naţională în domeniul hidroenergiei; Viziunea strategică naţională în domeniul spaţial.
"În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale", arată comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 28 martie, când s-a discutat despre situaţia din Ucraina. De asemenea, s-a discutat despre întârirea apărării pe Flancul Estic al NATO şi s-a convenit asupra creşterii etapizate a procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare. De asemenea, membrii CSAT au decis că România va cumpăra o navă nouă, de tip corvetă uşoară, Ministerul Apărării fiind desemnat să realizeze demersurile necesare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.04.2025, 15:03)
Introduceti domnule acolo si legea pensiilor militare, ca asa poate nu va mai putea niciun raufacator din guvern, CCr sau av cuiva sa se atinga de ea si sa o schimbe dupa cum este sau nu de satisfacut(a) de militari.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.04.2025, 18:39)
Pe actualii politicieni din varful tarii,ii intereseaza de militari la fel de mult cat ii intereseaza si de jumatate din populatia romaniei,care sunt mai saraci ca pe timpul impuscatului.Cei care conduc azi romania,sunt interesati decat de eimfamiliile lor,copii lor (multi drogangii),amantele si amantii si cum sa supravietuiasca la putere prin manipulari grosolane.Romania,nu este saraca ci,este saracita de MAGNATII pusi in functii inalte,care au salarii si de 65.ooo de euro lunar,exemplu sefa de la petrom.ca aceasta zis doamna sunt cateva sute de mii de sefi care iau salarii de la 10.000 de euro in sus,de parca comaniile pe care le conduc,ar fi ale lor personale. Cum sa ai 60.000 de euro lunar. Cine ia dat acestei doamne bogatiile din subsolulu romaniei,de zici ca doamna are petrolul de la fanilia eimnu ca petrolul apartine tuturor romanilor. La fel si ceilalti detinatori de functii platiti regeste,zici ca ei,lucreaza pe mosiile lor nu pentru popor. Sa faca cineva o mica socoteala si se v-a vedea ca romania,este jefuita nu numai de straini,ci de cei din romania. Si atunci,te aluca scarba cand politicienii,in bataie de joc lauda militarii,iar pe saraci,ii trec la pierderi colaterale. UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE.?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.04.2025, 22:54)
dar cat de mici sunt pensiile militare? sub pensia medie? sau peste pensia medie?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.04.2025, 18:21)
sa aduceti niste caltabos, ba, baeti, e strategic, ceapa, pita si palinca e sub masa.
ardeleanul are brisca.
corveta aia turceasca vine cu niste mult rahat turcesc in ea dulce ca mierea si sarailii desigur.
de 300 mil de euroi, cred ca e mult rahat turcesc acolo.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.04.2025, 20:24)
În Ro se tot împart pământuri de mai mult de o sută de ani și acum trecem la domeniul spațial.