Premierul Ilie Bolojan a avut, la Palatul Victoria, consultări cu liderii principalelor confederaţii sindicale, în contextul anunţatelor măsuri guvernamentale menite să reducă deficitul bugetar, potrivit unui comunicat al Guvernului. Discuţiile au vizat atât planurile de diminuare a cheltuielilor şi de creştere a veniturilor, cât şi impactul social al acestor măsuri.
„România are nevoie de măsuri structurale pentru a creşte credibilitatea pe pieţele financiare şi în faţa investitorilor, dar şi de soluţii care să corecteze nedreptăţile şi dezechilibrele din sistem. Sindicatele şi patronatele sunt partenerii noştri în acest demers. Dialogul început astăzi va continua în mod constant. Mâine va avea loc Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căruia vom continua consultările”, a declarat premierul Ilie Bolojan.
Şeful Executivului a transmis că propunerile venite din partea sindicatelor vor fi analizate şi, în măsura posibilului, incluse în pachetul de măsuri ce urmează să fie adoptat.
La întâlnire au participat, din partea Guvernului, vicepremierul Marian Neacşu şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Jurca. Din partea sindicatelor, au fost prezenţi Bogdan Hossu (CNS Cartel ALFA), Leonard Bărăscu (CNSLR Frăţia), Iacob Baciu (CSDR), Mircea Burlacu (BNS) şi Marius Sepi (Sindicatul Naţional "Forţa Legii").
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 12:01)
Văd că se războiește ATOP-ul cu dumneavoastră, se zbat, trag sfori să rămână....
Ei uită că dumneavoastră la Oradea, le-ați cunoscut f bine,, activitatea"...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 13:52)
Se zbat liderii sindicali sa ramana toate pilele si sinecurile neatinse. Pentru bietii pensionari nu se zbate nimeni, ei pot fi calcati oricat in picioare.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 14:00)
O să vedem dacă măsurile lui Bolojan sunt eficiente și în ce măsură produc sau nu dezechilibre mai mari. La o primă analiză, măsurile lui sunt grosiere, necorelate, nenuantate, ceea ce nu îi dă o aură de specialist, mai degrabă de măcelar. Dacă era numit prim ministru un brancardier și i se spunea ca are funcția dar nu sunt bani la buget, acela ar fi zis, simplist, “creștem taxele”. Așezarea unei țări dpdv economic nu se face în 30 de zile. Înțeleg. Dar nici cu măsuri heirupiste, de tip noi tăiem , nu măsurăm, nu merge.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 14:46)
dar cheltuiala folosintei masinilor de serviciu, aprobata de johanis, in interes personal si achizitia a zeci de mii de logan,peugeot,renault ,bmw pentru MAI, nu fac parte din programul de austeritate??? zeci de meserii incadrate la pensii speciale care ies la pensii la 42,45,50 de ani cu pensii de multe mii de lei si taie frunza la ciini prin statiunile patriei, nu fac parte din programul de austeritate.....a mizeriilor e guvernanti????
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 15:36)
In afara de taieri,taxe marite,reduceri de personal....
ceva strategie pentru relansarea economica a Romaniei,
nu sunt in stare fortele pro-europene si Nicusor "handbalistul" ??
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 15:47)
Inca nu au intrat in vigoare taxele SUA.
Pe la toamna vedem ce va fi
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2025, 15:48)
S-au exportat in ultimele 90 zile pentru tot anul.
Rezultatele se vad in 2026