ÎN CADRUL OFERTEI PUBLICE,BERD a preluat 1,9% din acţiunile Romgaz pentru 50 milioane euro

F.A.
Companii /

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a preluat 1,9% din acţiunile Romgaz în cadrul ofertei publice iniţiale, pentru 50 milioane euro (circa 225,5 milioane lei), arată sursele de presă.

"Consiliul director al BERD a aprobat o investiţie în privatizarea parţială a acţiunilor deţinute de România la Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. printr-o ofertă publică iniţială (...) BERD va prelua o participaţie de 1,9%", potrivit unei decizii din 29 octombrie a boardului băncii, făcută publică azi şi citată de sursele de presă.

Statul a reuşit să atragă la buget 390 milioane de euro pentru 15% din Romgaz, oferta de vânzare îndeplinind criteriile pentru închiderea cu succes.

Oferta nu a mai avut o tranşă a marilor investitori, pe tranşa mică intrând, astfel, şi ordine de 38 sau de 44 de milioane de euro. Ca urmare a Ofertei, Ministerul Economiei va deţine aproximativ 70% din acţiunile societăţii, în timp ce Fondul Proprietatea îşi va menţine pachetul existent, de aproximativ 14,99% din acţiunile societăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Asa ba (...) !!! Datile BERD-ului ca romanasii au de prasit.

    Nici un angajat al ROMGAZ nu ar avea o astfel de "facilitate",pe cum si-a tras "berdu"!!! Pai daca ne conduce FMI-ul si noua nobilime politica??? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS