Investiţiile în apartamente pe piaţa rezidenţială din Bucureşti - Este zona de nord cea mai bună opţiune pentru investitorii care caută randamente bune la închiriere?

R.S.
Miscellanea / 4 iunie

Investiţiile în apartamente pe piaţa rezidenţială din Bucureşti - Este zona de nord cea mai bună opţiune pentru investitorii care caută randamente bune la închiriere?

În ultimii doi ani, piaţa rezidenţială a avut o evoluţie interesantă în Bucureşti, pe fondul scăderii numărului de unităţi noi livrate, a creşterii inflaţiei, a creşterii cotei de TVA şi a menţinerii dobânzilor la cote ridicate, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Preţurile apartamentelor noi au crescut, dar, cu toate acestea, specialiştii indică o creştere în volumul tranzacţiilor.

Cu toate că, pe parcursul anului 2023, apartamentele din segmentul premium şi fine living au ocupat cea mai mare cotă de tranzacţionare, finalul lui 2023 şi începutul lui 2024 au înregistrat cereri mai mari pe segmentul de preţ mediu, între 120.000 euro şi 140.000-160.000 euro, potrivit comunicatului.

Piaţa chiriilor a crescut şi ea atât în ceea ce priveşte preţurile, cât şi în raport cu volumele, având ca bază mărirea preţurilor de achiziţie şi piaţa creditării. Aceste aspecte îngreunează posibilitatea de cumpărare pentru un anumit segment de cumpărători, dar şi dezvoltarea segmentului de închirieri pe termen scurt (numit şi "regim hotelier" sau Airbnb). Închirierile de tip Airbnb, deşi implică procese mai complexe de administrare şi investiţii iniţiale mai mari, generează încasări şi, implicit, randamente foarte bune pentru cei interesaţi de acest tip de business.

Închirierile pe termen lung (începând cu 6 luni-1 an) au avantajul unor investiţii mai mici de timp şi resurse

Zona de nord, prin prisma apropierii de aeroport şi a concentrării huburilor de birouri din zonă, la care se adaugă multitudinea de facilităţi, zonele comerciale şi cele de agrement, este cea mai cautată de investitorii care au în perspectivă închirierea. Însă, pentru a asigura o rată de ocupare corespunzătoare (peste 80% pe an) şi un randament conform aşteptărilor clienţilor, între 6 şi 7,5%, proprietăţile trebuie să îndeplinească anumite criterii:

Localizarea

Accesul facil la bulevardele principale

Apropierea de facilităţi

Existenţa unei comunităţi

Calitatea construcţiei (pentru a reduce reparaţiile sau intervenţiile ulterioare)

Administrarea corespunzătoare a ansamblului

Dintre proiectele şi proprietăţile analizate, am făcut o selecţie reprezentantivă:

cel mai bun randament îl oferă

studiourile duble şi apartamentele de 2 camere

zona Pipera, localizarea apropiată de centrele de birouri

proiectele realizate de către dezvoltatori cu experienţă şi credibilitate crescută

proiectele care au reuşit să creeze comunităţi şi destinaţii

proiectele cu arhitectură modernă şi calitate premium a construcţiei şi a finisajelor

Conform analizelor, Cortina North oferă, în acest moment, cel mai bun randament, fiind unul dintre cele mai reprezentative ansambluri rezidenţiale, totalizând 1505 unităţi locative.

Cortina este deja un brand consolidat, cu o reteta de success pe segmentul affordable luxury, dezvoltatorul reuşind să creeze atât un produs de excepţie pentru locuit, cât şi un produs cu apreciere rapidă în timp (preţurile înregistrează creşteri de 20-25% de la lansare la livrarea unei faze). Cu două etape de dezvoltare deja încheiate, proiectul se află în ultima faza de construcţie, urmând ca, până la sfârşitul acestui an, să predea cele 10% unităţi rămase disponibile.

Localizarea foarte bună, dublată de acces direct la strada principala, master plan şi partitionare eficiente, pretul abordabil, în limitele cerute de piata actuala, credibilitatea brandului de dezvoltator consolidata de-a lungul anilor prin retetele constructive şi eticheta comunităţii sunt elemente care aduc plus-valoare unui proiect.

Comparativ cu alte proiecte de anvergură din imediata vecinătate, randamentele estimate pentru investiţiile în apartamentele din Cortina North excelează. Pentru aceste proiecte vechi, randamentele anuale estimate se situează între 4-6%, iar locuinţele din Cortina North oferă un potenţial intre 8% şi 10% randament anual pentru proprietarii care optează să le închirieze, fie că e vorba de garsoniere, apartamente cu 2 sau 3 camere.

"Succesul Cortina North se datorează locaţiei sale strategice, facilităţilor extraordinare, dar şi managementului profesionist al întregului proiect", explică Andrei Dumitrescu, expert imobiliar. "Investitorii înţeleg că aici primesc un pachet complet de beneficii care maximizează atât confortul, cât şi rentabilitatea investiţiei."

Pe lângă ratele de randament superioare, Cortina North excelează şi prin implementarea unor servicii inovatoare care sporesc şi mai mult atractivitatea proiectului pentru investitori. De pildă, proprietarii au opţiunea unui program flexibil de închiriere pe termen scurt, care permite valorificarea optimă a apartamentelor în perioadele de vârf. De asemenea, serviciile complete de property management acoperă toate aspectele operaţionale, uşurând sarcina investitorilor, dar şi a utilizatorilor final.

În concluzie, deşi toată zona de nord atrage investitori prin proiectele sale ambiţioase, Cortina North se evidenţiază ca liderul detaşat în termeni de randament. Indicatorii superiori, managementul excelent şi facilităţile de top fac din acest ansamblu rezidenţial o opţiune de neratat pentru investitorii care caută cele mai profitabile oportunităţi imobiliare din Capitală.

Cortina North, ansamblul premium localizat în cea mai vibrantă zonă a Bucureştiului (Pipera Nord), în proximitatea celui mai mare hub office din capitală, beneficiază de o paletă largă de facilităţi unice în zonă precum pistă de alergare de peste 1,5 km, 10.000 mp spaţii verzi şi, în curând, un centru wellness holistic.

Eden Capital Development, dezvoltatorul proiectului este prezent pe piaţa rezidenţială din Bucureşti inca din anul 2009. Compania are în portofoliu, sub brandul Cortina cinci ansambluri , unele finalizate, altele aflate în curs de dezvoltare - Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina 126 şi Cortina Elysium, totalizand aproximativ 3000 de apartamente premium şi ultra premium, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar un cutremur > 7 va "evalua" corect puzderia de "ansambluri" pompos denumite...nu sunt deloc optimist.

    1. Randament de 10%,? Poate 5%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb