ITALIA: Deficitul va depăşi 10% din PIB, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 30 de ani

S.B.
Internaţional / 24 aprilie 2020

Deficitul va depăşi 10% din PIB, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 30 de ani

Guvernul italian a acceptat vineri să majoreze deficitul public la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 30 de ani, pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters şi DPA.

Miniştrii au aprobat o abatere de la plafonul actualului buget în valoare de 55 de miliarde de euro (60 miliarde de dolari), ceea ce va duce la un deficit de 10,4% din PIB, a anunţat într-o postare pe Facebook secretarul cabinetului, Riccardo Fraccaro, potrivit Agerpres.

"Vom cere Parlamentului să autorizeze această modificare bugetară semnificativă pentru a ajuta afacerile, măsurile de finanţare a asistenţei sociale pentru angajaţi, sprijinirea sistemului de sănătate şi introducerea unor sisteme de siguranţă pentru toţi cetăţenii care se confruntă cu dificultăţi", a declarat oficialul italian.

Ultima dată când Italia a avut un deficit de această magnitudine a fost în 1991. Anul trecut, deficitul bugetar a scăzut la 1,6% din PIB, cel mai redus nivel din 2007, în timp ce datoria publică s-a situat la 134,8% din PIB, cel mai ridicat nivel din zona euro după Grecia.

Conform unor documente consultate de Reuters, pe lângă un deficit de 10,4% din PIB, şi datoria publică a Italiei ar urma să crească la 155,7% din PIB, cel mai ridicat nivel de după război.

În 2021, deficitul bugetar al Italiei, a treia economie a zonei euro, ar urma să se situeze la 5,7% din PIB, şi datoria publică la 152,7% din PIB.

Pactul european de stabilitate şi creştere cere ca deficitul public să fie de maximum 3% din PIB, iar datoria publică să nu depăşească 60% din PIB. Cu toate acestea, oficialii europeni au semnalat deja că regulile vor fi suspendate, pe măsură ce guvernele se străduiesc să limiteze consecinţele economice ale pandemiei de coronavirus şi să evite insolvenţele şi concedierile în masă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Eu cetetean al Rominiei,care am facut Itslia de 10consider că ar fi timpil ca statu roman sa se inplice mai mult si sa faca in asa fel sa ofere locuri de munca,tineretului csre de curand au plecat in Germania,De ce nu se gandesc,sa dezvoltam mai mult agricultura noastră cu forțele de muncă existente in tars,sa fie platite bine si sa nu mai fie nevoiti sa plce din patria mumă. Eu cred ca sunt niste reguli ,contracte intre tarile Europei si trebuiesc respectate,Acum ar fi cazul ca guvernul nostru sa dea dovada de patrotism si nu de interese meschine politice.Deci la urmatoarele alegeri să deschidem ochii si sa votam ca atare,ptr intresul nosrtu.

    1. Cu ce bani sa creeze guvernul locuri de munca bine platite? I-a papat psd-ul pe toti! Au lasat deficite de 5-6 % din pib! Statul nu gaseste bani nici pentru a cofinanta la fondurile europene cu 15% cat este partea care revine tarii noastre pentru a putea folosi banii pe care-i da Europa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4568
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2532
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9252
Gram de aur (XAU)Gram de aur373.3536

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb