Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că prognoza coaliţiei de guvernare pe care s-a fundamentat bugetul din acest an a fost "corectă", dovadă fiind faptul că, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea economică este de 5%.
"Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii datele privind creşterea economică înregistrată în primul trimestru. Creşterea economică este de 5%! Deci prognoza noastră pe care s-a fundamentat bugetul din acest an a fost corectă. Cât a tunat şi a fulgerat Iohannis că e o tragedie, că sunt doar cifre pe hârtie şi că bugetul nu e realist. Fără să prezinte argumente serioase şi motivaţii. Realitatea este cea publicată astăzi de către INS", a scris Dragnea, astăzi, pe Facebook.
El a adăugat că "principala" contribuţie la această creştere economică o au construcţiile şi investiţiile.
"Încă o dovadă că măsurile pe care le-am luat pentru cei din domeniul construcţiilor au fost corecte. Conform datelor publicate astăzi de INS, în trimestrul I 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de trimestrul I 2018 cu 12,5%, cea mai mare creştere după criza economică din 2009. Ce o să mai spună propaganda acum? Un lucru e cert, programul de guvernare îşi arată în continuare eficienţa, iar România merge înainte pe acest drum, în ciuda celor care fac tot posibilul să ne pună piedici!", a transmis Liviu Dragnea.
Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul trimestru din acest an cu 5%, serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de trimestrul anterior creşterea fiind de 1,3%, conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
Ca serie ajustată sezonier, în primele trei luni ale acestui an, PIB a avut un avans de 5,1%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Om în data de 15.05.2019, 17:35)
Cata nevoie aveai de cifrele astea? Or fi reale?
2. # CREȘTE IQ ECONOMIC
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2019, 18:54)
1RON = 4,8€ : la 4,8 ani lumină de UE...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2019, 19:15)
da, crestere de consum pe datorie, exact ca in epoca tariceanu, dupa care stim ce a urmat
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2019, 08:05)
cred că interesantă ar fi o comparație a cifrelor estimate cu rezutatele indicatorilor calculați de către fiecare instituție care face prognoze și de ce nu și o analiză a diferențelor rezutate.