Londra face lobby la UE pentru relaxarea legilor cu privire la calitatea aerului

Vlad F. Dumea
Internaţional / 24 decembrie 2011

Londra face lobby la UE pentru relaxarea legilor cu privire la calitatea aerului

Cu unul din cele mai proaste niveluri de poluare a aerului din Europa, Londra se alătură altor zone industriale în presiunea asupra Comisiei Europene pentru legi ale calităţii aerului mai flexibile, informează eaem.co.uk.

Calitatea aerului din Londra a fost mai proastă anul acesta decât în oricare din ultimii cinci ani. Capitala încalcă reglementările UE ale calităţii aerului şi este ameninţată cu amenzi de până la 300 de milioane de lire.

Însă în cadrul unui summit recent de la Bruxelles, Londra s-a alăturat altor 12 regiuni din şapte ţări, care au cele mai concentrate operaţiuni industriale, pentru a cere executivului UE să "recunoască eforturilor lor de a controla emisiile când se vor lua măsuri punitive", luând în calcul "trăsăturile lor speciale", cum ar fi concentrarea mai mare de surse de poluare.

Iniţiativa, sub numele de Iniţiativa Regiunilor pentru Calitatea Aerului (AIR), a început în Italia, în valea râului Po, o zonă bogată în agricultură şi industrie. Londra şi alte autorităţi regionale din Austria, Belgia, Germania, Olanda şi Spania, s-au alăturat în scurt timp.

Împreună, acestea reprezintă 22% din PIB-ul UE şi 18% din populaţia Uniunii. Acestea neagă că fac lobby pentru o slăbire a standardului UE pentru calitatea aerului.

Remo Tavernari, al biroului UE din partea regiunii Emilia-Romagna, a declarat: "Noi doar vrem ca directiva revizuită să fie mai flexibilă în recunoaşterea trăsăturilor specifice ale unor regiuni speciale şi ale unor teritorii ale Uniunii Europene şi să recunoască eforturile făcute de către autorităţile regionale de a încerca să balanseze dezvoltarea şi sustenabilitatea. Însă nu am cerut şi nici nu vom cere ca limitele directivei să fie reduse".

Manifestul regiunilor cere ca viitoarele legi "să asiste în viitor regiunile în eforturile acestora de a îmbunătăţi calitatea aerului" şi să ia măsuri specifice când abordează probleme ale calităţii aerului, ce ar include "cicluri de test realistice, rezistenţă, clădiri, industrie şi combustibil curat".

Pe lângă Londra Mare, celelalte regiuni sunt: Baden-Württemberg, Hessen şi North Rhine-Westphalia din Germania; Catalunia din Spania; Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont şi Vento din Italia; Randstad din Olanda; Flandra din Belga; şi Steiermark din Austria.

Studiile arată că nivelul poluanţilor din Europa, inclusiv dioxidul de azot, ozonul şi particulele, cresc, în ciuda lentorii economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro