MINISTRUL EDUCAŢIEI: "Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazarea în cămine"

G.B
Miscellanea / 1 octombrie 2021

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, astăzi, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Agronomie, precizând că această prevedere a fost solicitată de universităţi şi că va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, potrivit Agerpres.

"Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. (...) Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%. Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar", a afirmat ministrul Educaţiei.

Anul acesta vor fi 2.400 de studenţi de anul I la licenţă, 1.200 de anul I la master şi 100 de studenţi de anul I la doctorat.

"Avem peste 3.700 de boboci. (...) Este universitatea care are al doilea campus ca mărime din ţară. Avem peste 4.000 de locuri de cazare doar în acest campus", a menţionat Cîmpeanu.

El a precizat că toate cursurile de la USAMV Bucureşti vor fi susţinute online, însă lucrările practice, laboratoarele, seminariile vor fi cu prezenţă fizică.

"Învăţământul online este o posibilitate creată pe parcursul exclusiv al stărilor de urgenţă şi alertă pentru a nu bloca sistemul de învăţământ. Ea însă nu beneficiază de autorizare şi acreditare. (...) Vă mulţumesc pentru înţelegerea acestei situaţii, care este o situaţie de excepţie, care nu se regăseşte în cadrul legal şi care se va încheia de îndată ce vom reuşi să punem stop acestei crize sanitare, singura modalitate fiind aceea a vaccinării tuturor. Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi, lucrurile stau exact invers", a mai spus ministrul.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Era mare branza sa-i imparta pe camin daca chiar are vre-o valoare epidemiologica treaba asta?

  In orice campus studentesc sunt multe camine. Puteau sa faca 20% din camine pentru nevaccinati si restul pentru vaccinati. Si atunci aveai si un studiu de caz pe viu la rata de transmitere intre cele 2 populatii. 

  Desigur... este pe de alta partea absurd ca la o rata de vaccinare de 80% (foarte mare!) sa mai te temi de cei nevaccinati. Nu e deja multe peste imunitatea de turma? 

  Sunt tari ca au eliminat toate restrictiile ca au ajuns la 70% si in camine care deja au 80% faci segregare? 

  Si in final... de ce le e teama? Ca o sa-i infecteze cei 20% pe cei 80%? Nu are logica. 

  Pana când?

  Alta discriminare la satanistii astia! Le comit, practic, la foc automat!

  Seamănă cu Himmler! Exterminatorul de evrei (nevaccinati)!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb