Nivoda anunţă, într-un comunicat remis redacţiei, că îşi consolidează prezenţa în România, colaborând cu peste 200 de bijutieri locali, precum Valmand, Sabrini Exclusive Diamonds, Coriolan sau Bijuterii La Rosa. Oferind acces gratuit la un inventar de peste 2 milioane de diamante naturale şi de laborator şi 80.000 de pietre colorate, platforma digitalizează industria bijuteriilor, aducând transparenţă, eficienţă şi preţuri competitive.
Potrivit sursei citate:
Fondată în 2017, la Londra, de David Sutton şi Andre Woons, Nivoda a atras investiţii de 96 de milioane de dolari de la Northzone şi Avenir Growth Capital. Platforma elimină necesitatea stocurilor fizice, permiţând bijutierilor să comande exact diamantele dorite, în momentul oportun.
Compania se poziţionează ca un lider global în jewel-tech, punând la dispoziţia bijutierilor o suită de instrumente digitale esenţiale pentru scalarea modernă a afacerii:
-Nivoda Digital Showroom - Platformă white-label pentru vânzări în magazin sau la distanţă, cu acces direct la peste 2 milioane de diamante;
- Nivoda Connect (integrare Shopify) - Sincronizează automat inventarul platformei cu magazinul online şi oferă clienţilor finali posibilitatea de a crea inele personalizate printr-un configurator interactiv (Ring Builder) dezvoltat de echipa companiei;
-Fluxuri API - Soluţii dedicate pentru platforme de e-commerce personalizate (ex: WooCommerce, Magento);
-Vizualizări 360° pentru diamante - Imagini HD, specificaţii complete şi certificate disponibile în timp real.
Showroom-ul digital al companiei este conceput pentru a fi folosit direct de pe tabletă sau de pe desktop, în timpul discuţiei cu clientul în magazin. Acest instrument revoluţionar a generat, în pieţele mature, creşteri de peste 45% ale vânzărilor în magazin, cu zero investiţii în inventor”.
Flavia Marin, Manager Dezvoltare România & Balcani, Nivoda, a declarat: "România este o piaţă cu un potenţial extraordinar, unde tot mai mulţi bijutieri încep să adopte modele de business moderne şi eficiente. Nivoda îi susţine direct, oferindu-le acces la o reţea globală de furnizori şi la o selecţie extinsă de diamante, cu preţuri competitive. Fiecare diamant are caracteristici unice, iar preţul optim poate varia de la o piatră la alta. De aceea, e puţin probabil ca un singur furnizor să ofere constant cele mai bune opţiuni pentru toate cerinţele; pot avea unele opţiuni avantajoase, dar nu întregul portofoliu. Noi simplificăm procesul printr-o selecţie comparativă, în timp real, din mii de oferte, la nivel global. Astfel, bijuterii pot alege diamantul ideal pentru fiecare comandă, crescându-şi marja de profit şi optimizând semnificativ cash flow-ul, pentru că achiziţionează doar ceea ce au vândut deja. Avem clienţi în România care au economisit zeci de mii de euro anual, renunţând la achiziţiile în cantităţi mari, în favoarea unei selecţii inteligente şi flexibile prin Nivoda”,.
Aceeaşi sursă precizează:
„Industria bijuteriilor din România a atins 2,8 miliarde de lei în 2023, cu o estimare de 3 miliarde pentru 2024, segmentul diamantelor reprezentând 10-15%. Consumatorii, tot mai educaţi, cer certificări internaţionale (GIA, IGI) şi bijuterii personalizate. Diamantele create în laborator câştigă popularitate, mai ales în rândul tinerilor, datorită accesibilităţii. Cele mai căutate sunt diamantele rotunde şi pietrele colorate precum safire, smaralde sau tanzanit. Datele commpaniei arată o schimbare clară a comportamentului de cumpărare în România. Diamantele create în laborator câştigă rapid popularitate. Dacă în primul trimestru din 2024 reprezentau doar 12% din comenzile totale, în 2025 au ajuns la 38%. În al doilea trimestru, ponderea lor a crescut de la 32% la 42%. În paralel, diamantele naturale pierd teren: au scăzut de la 88% la 72% în primul trimestru şi de la 68% la 58% în al doilea”.
„În opinia mea, această scădere a diamantelor naturale este influenţată nu doar de creşterea cererii pentru diamantelor lab-grown, ci şi de interesul tot mai mare pentru pietre colorate, o cerinţă în creştere vizibilă pe piaţa noastră. Consumatorii vor poveşti, calitate, culoare şi origine clară. Bijutierii devin educatori, iar Nivoda facilitează această tranziţie,” adaugă Flavia Marin.
Opinia Cititorului