OECD semnalează deteriorarea economică în Germania şi Italia

M.I.
Internaţional / 13 mai 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) continuă să perceapă semne de încetinire a activităţii economice în majoritatea ţărilor membre, o tendinţă care se prelungeşte de mai multe luni şi este, în special, evidentă în Germania şi Italia, relatează agenţia EFE.

În Raportul său lunar privind indicatorii compuşi avansaţi, care măsoară, prin anticipare, schimbările în ciclul economic, OECD semnalează că această încetinire este generală în SUA, Japonia, Canada, Marea Britanie şi în zona euro în ansamblul său, scrie Agerpres.

Această evoluţie este mai evidentă în special în Germania, al cărei indicator a pierdut 25 de sutimi într-o lună, ajungând la 99,02 puncte (net sub media pe termen lung, care marchează un nivel de 100), şi în Italia, unde a scăzut cu 17 sutimi, la 99,06 puncte.

Franţa face excepţie de la această tendinţă de scădere, indicatorul său menţinându-se nemodificat la nivelul de 99,12 puncte, ceea ce semnalează o creştere stabilă, potrivit autorilor raportului.

Spania se află într-o situaţie oarecum similară, cu o scădere de numai două sutimi, la 99,32 puncte.

În afara zonei euro, replierea este de 15 sutimi în cazul SUA (la 98,79 puncte), de 12 în Canada (la 98,75), de 9 în Japonia (a 99,40) sau de două în Marea Britanie (la 98,52), conform Agerpres.

Mexic se detaşează drept unul dintre puţinele state din OECD cu o evoluţie pozitivă a indicatorului timp de aproape zece luni (de 14 sutimi, la 99,51 puncte), ceea ce permite estimarea unui avans al ritmului său de creştere.

În ceea ce priveşte principalele economii emergente, cunoscute drept "Clubul ţărilor dezvoltate", se anticipează o creştere "stabilă" în China, datorită "semnalelor mai pozitive din sectorul chimic şi cel al construcţiilor".

În cazul Braziliei, indicatorul său continuă să puncteze "o consolidare a creşterii": a crescut cu trei sutimi, la 102,45 puncte, valoarea cea mai înaltă din rândul tuturor ţărilor evaluate, conform Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0810
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3461
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8849
Gram de aur (XAU)Gram de aur466.3616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb