PREJUDICIU DE PESTE 3,5 MILIOANE LEIFost director RATB, reţinut pentru abuz în serviciu

E.D.
Anticorupţie / 6 iunie 2014

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro (3,5 milioane lei), transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

Viorel Popescu a fost reţinut în urma unor percheziţii care au avut loc vineri, la opt adrese din Bucureşti. El va fi dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

grave.

Potrivit procurorilor DNA, "în perioada 10.11.2011-09.10.2012, inculpatul POPESCU VIOREL, în calitate de director general R.A.T.B, nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată", se arată într-un comunicat al DNA. 

Cercetările în dosar au fost demarate în urma unei sesizări a Corpului de Control al prim-ministrului.

Procurorii spun că "în 13.03.2012, între R.A.T.B. şi o societate comercială, care nu avea drept asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă, a fost încheiat un contract de prestări servicii juridice. Din conţinutul contractului rezultă că R.A.T.B., prin inculpatul POPESCU VIOREL, a împuternicit firma respectivă în vederea recuperării tuturor creanţelor de la C.A.S.M.B., în baza unor simple solicitări ale firmei private către debitoare, îndrituită cu rolul de intermediar în relaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti cu C.A.S.M.B.

Din actele existente la dosar, reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligaţia de asistare la controlul efectuat de C.A.S.M.B. faţă de R.A.T.B., în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deşi, în realitate, nu a existat şi nu se prefigura un astfel de control. 

De altfel, conducerea R.A.T.B. cunoştea clar, la momentul semnării actelor întocmite de funcţionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unităţi lunare de timp, astfel încât aceste verificări nu se impuneau a fi încredinţate firmei private prin contractul indicat.

În baza contractului de consultanţă juridică, R.A.T.B. a efectuat plăţi, nelegale şi nefundamentate de prestaţii concrete ale beneficiarului, în sumă totală de 3.657.576,49 lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezintă prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucureşti", se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro