Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a participat vineri la maratonul instalării în funcţie a noilor miniştri

Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie 2012

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a participat vineri la maratonul instalării în funcţie a noilor miniştri
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor: Pentru mine, MAI este cel mai important minister din Guvernul României

    Gabriel Berca a declarat că MAI este cel mai important minister din Guvernul României, pledând pentru stabilitatea angajaţilor şi pentru restabilirea încrederii populaţiei în aceştia. Domnia sa a spus: "Este momentul să ne demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administraţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economine o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care dă această stabilitate tuturor celor care lucrează în MAI, şi mă refer la reprezentanţii din toate comunele, oraşele, administraţiei României în general".

    Noul ministru a spus că este important să se lucreze în echipă, dar şi că nu va face concesii. "Sunt convins că echipa Ministerului Administraţiei şi Internelor va performa", s-a angajat Berca.

    Demnitarul a subliniat că este nevoie de mentalităţi noi, de comunicare, de stabilitate. "Este un an electorat, un an dificil. Elementul fundament este să restabilim încrederea populaţiei acolo unde au apărut fisuri în acest minister", a declarat Gabriel Berca.

    Senatorul PDL Traian Igaş i-a urat succes lui Gabriel Berca, recunoscând totodată că nu a fost uşoară misiunea sa la MAI.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    "Situaţiile de urgenţă: sunt adversarul disipării instituţionale a centrelor de reacţie în situaţii de urgenţă şi mă gândesc foarte serios la reorganizarea lor sub o singură autoritate coordonatoare. Cheltuiala de resurse, cheltuiala de timp ne fac rău, cu atât mai mult cu cât, după vremea care este afară, ferească Dumnezeu pentru ce se poate întâmpla mai departe".

    "Ştiţi foarte bine ce se întâmplă anul acesta, nu este un an uşor deloc: alegerile, pentru care Guvernul îşi pune la bătaie credibilitatea. Avem nevoie de alegeri corecte şi organizate în cadrele legii, iar dumneavoastră aici vă veţi implica, fără discuţie, total".

    Îşi doreşte ca ministerul să nu aibă aceleaşi probleme de imagine ca în alţi ani, nominalizând în acest sens atât Poliţia, cât şi Jandarmeria.

    Lucian Nicolae Bode, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri: Mandatul va avea două direcţii majore: transparenţă şi comunicare

    Noul ministru al economiei a declarat că va acorda o importanţă deosebită mediului de afaceri, anunţând că va colabora cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care intenţionează să deruleze "un program de acţiune conjugată" pentru expunerea investiţiilor româneşti în exteriorul graniţelor României. Oficialul a promis transparenţă şi comunicare, precizând că va intensifica dialogul cu sindicatele, organizaţiile profesionale, mediul academic şi specialiştii în domeniu. Deosebit de importante în noul său mandat vor fi reorganizarea sistemului energetic, investiţiile din energie şi privatizarea companiilor din portofoliul ministerului.

    Ion Ariton: "Sunt mândru că plec, că am făcut parte dintr-un guvern care a făcut multe pentru România. Îmi pare bine că este continuitate în această direcţie. Era momentul să facem un pas înapoi".

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    "Va fi un minister care va arăta pentru prima dată ce înseamnă cu adevărat management privat într-o întreprindere în care statul este principalul acţionar".

    "Faţă de noul ministru nu doar că există disponibilitate, ci şi o încredere absolută, în primul rând pentru că avem de-a face cu un specialist care ştie foarte bine ce înseamnă tehnic piesele care compun competenţa acestui minister". "În întâlnirea noastră de aseară (n.r. joi seara), pe domnul ministru al Economiei şi pe domnul ministru al Finanţelor i-am pus împreună, le-am zis: «De acum înainte, ori amândoi, ori nici unul»".

    Cătălin Baba, ministrul Educaţiei: Obiectivele mele sunt stabilitate, predictibilitate, dialog

    Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat că obiectivele sale sunt stabilitatea, predictibilitatea şi dialogul în parametrii Legii educaţiei, document apreciat mai bine în străinătate decât în ţară. Domnia sa a spus: "Sunt onorat să continui activitatea într-o echipă cu care colaborez de mai mult timp. Mulţumesc domnului ministru pentru încrederea acordată în toţi aceşti ani. Obiectivele mele principale sunt asigurarea stabilităţii, predictibilităţii şi dialogului în parametrii Legii educaţiei, lege care din păcate a fost mai bine apreci-ată în străinătate decât în ţară". El a mai spus că trebuie întărit dialogul cu asociaţiile profesionale care de mulţi ani sunt într-un con de umbră: "Legea educaţiei a început în 2007 atunci când comisia prezidenţială a înaintat raportul «România, Educaţie, România Cercetării» şi când a fost semnat pactul pentru educaţie. Legea educaţiei a fost asumată de două ori de Guvernul Boc. Voi lupta în echipă pentru a merge înainte, nu vor fi paşi înapoi".

    Fostul ministru Daniel Funeriu a ţinut să evidenţieze câteva dintre realizările mandatului său. Printre proiecte, domnia sa a amintit finalizarea Legii educaţiei naţionale şi a legislaţiei subsecvente, aplicarea ordinului privind învăţământul profesional, a clasei pregătitoare, introducerea unui sistem de control în privinţa alegerii conducerii universităţilor, clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, dar şi legea cercetării.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul a cerut noului ministru al Educaţiei să asigure un dialog atent şi "nu foarte tehnic" cu beneficiarii Legii învăţământului, astfel încât să nu se află permanent în poziţie defensivă, în care să fie obligat să explice avantajele acestei legi. Domnia sa a precizat: "Am şi o sensibilitate personală accentuată faţă de acest minister, fiind printre cei care suportă, şi pun ghilimele cuvenite, efectele Legii învăţământului. Este nevoie de stabilitate şi continuitate într-un proiect generos, de structură socială, care urmează să aşeze învăţământul, cercetarea şi gradul de cunoaştere al fiecărui cetăţean în parametrii dezirabili pentru un stat european. Este nevoie de o continuă, atentă şi dedicată, poate nu întotdeauna foarte tehnică, comunicare către cei care beneficiază de efectele aceste legi în aşa fel încât ministrul să nu fie întotodeauna pus în defensiva nefericită de a explica de ce nu e rău şi este bine. Sper să aveţi disponibilitate pentru acest dialog". Premierul i-a urat ministrului Baba să fie "cel puţin la fel de creativ şi de entuziast" ca şi predecesorul său, Daniel Funeriu.

    Claudia Boghicevici, ministrul Muncii: Un ardelean duce lucrurile la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le face rău

    Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat că a venit la minister ca să confirme încrederea care i-a fost conferită, precizând că un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi, dacă nu le va face bine, sigur nu le va face rău. Noul ministru al Muncii a declarat că ştie că este tânără, dar are ca aliat o echipă puternică. Claudia Boghicevici a afirmat că are ca priorităţi implementarea reformei în asistenţă socială şi finalizarea pachetului de legi subsecvente, creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2 la sută, dar şi o bună colaborare cu miniştrii Leonard Orban (Afacerile Europene) şi Cristian Diaconescu (Afacerile Externe) pentru eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii în statele membre UE.

    Ea a mai spus că vor fi continuate activităţile de control privind acordarea prestaţiilor sociale, precizând că inspecţia socială vine deja cu forţe proaspete şi este şi rândul Comisiei superioare pentru încadrarea în grad de handicap să-şi întărească activitatea.

    Noul ministru a afirmat că pune mare preţ şi pe sistemul informatic integrat care este în lucru la Ministerul Muncii.

    Un alt obiectiv al său este creşterea gradului de ocupare la 65%, în 2013, precum şi încurajarea natalităţii prin stimularea integrării în piaţa muncii a părinţilor.

    Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu a subliniat că reformele de dreapta au mers înainte, chiar dacă s-au succedat miniştrii la MMFPS. Barbu a subliniat că are încredere că noul ministru Boghicevici va continua reformele. Ea a mai spus că Ministerul Muncii intră pe un nou drum privind oportunităţile pe piaţa muncii, dar şi modernizarea acesteia prin creşterea gradului de ocupare.

    Sulfina Barbu a mulţumit colaboratorilor din Ministerul Muncii şi a asigurat-o pe Claudia Boghicevici de tot sprijinul pe care îl poate acorda ca parlamentar.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul a declarat că Ministerul Muncii este un minister foarte sensibil, dar că îşi pune speranţă în activitatea pe care noul ministru îl va avea aici.

    Premierul a mai spus că trebuie înţeles că acest minister are nevoie de răbdare şi suport, dar nu doar de suport politic şi administrativ, ci şi din partea beneficiarilor.

    Premierul Ungureanu a făcut referire şi la faptul că populaţia României este în scădere şi că trebuie luate măsuri în acest sens.

    Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a doua problemă la minister este cooperarea pe orizontală cu Ministerul de Externe şi Ministerul Afacerilor Europene pentru deblocarea pieţei muncii în UE.

    Stelian Fuia, ministrul Agriculturii: Priorităţi: Debirocratizarea MADR şi o rată mai mare de atragere a banilor UE

    Debirocratizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, accelerarea procesului de atragere a fondurilor UE şi reducerea suprafeţelor de teren nelucrat din România se numără printre principalele obiective ale noului ministru de resort, Stelian Fuia.

    Domnia sa consideră că nu se poate vorbi de dezvoltare rurală în lipsa unei economii rurale, iar unul dintre obiective este accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Ministerul Agriculturii poate accesa în acest an între 2,4 miliarde euro şi 2,6 miliarde euro. "Este o provocare pentru întreg ministerul. Dacă facem faţă, mergem mai departe, dacă nu, mergem acasă", a spus noul ministru. El a afirmat că instituţia pe care a preluat-o are mulţi angajaţi şi o structură teritorială extinsă, iar în urma unei analize şi a unei reorganizări, aceasta va fi pusă pe o nouă bază, "eficientă şi regională". Stelian Fuia a mai spus: "Vom lua măsuri pentru a-i sancţiona pe cei care nu-şi lucrează terenurile agricole".

    Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că va fi "continuitate la conducerea Ministerului Agriculturii", adăugând că Stelian Fuia este un profesionist. "Fuia este capabil să rezolve probleme pe care eu nu le-am putut rezolva", a spus Tabără.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul a spus că Ministerul Agriculturii a fost de multe ori împiedicat pe motive politice în soluţionarea unor probleme, dar poate derula un proces de reformă profundă în domeniu dacă este condus mai sever, cu "mână de fier". Domnia sa a spus: "Este un minister foarte greu, un minister pivot în ansamblul economic, un minister care nu doar prin gradul de absorbţie al fondurilor, dar prin problemele pe care le are de rezolvat, de multe ori împiedicat în soluţionarea lor pe motive politice, poate să fie unul dintre ministerele esenţiale în compoziţia prosperităţii noastre".

    Răzvan Mustea, ministrul Comunicaţiilor: Dezvoltarea mediului online şi privatizarea Poştei, principalele priorităţi

    Extinderea Internetului de bandă largă în toate zonele neacoperite de operatori până în 2015, dezvoltarea portalului de plată online a taxelor şi impozitelor şi privatizarea Poştei Române în acest an sunt principalele priorităţi ale mandatului lui Răzvan Mustea, noul ministru al Comunicaţiilor. Răzvan Mustea s spus: "Vreau să duc în casa fiecărui român Internetul de bandă largă, prin derularea proiectului RO-NET de peste 80 milioane de euro, cu fonduri europene, care prevede acoperirea celor 3.650 de zone aşa-zise albe până la finele anului 2015. De asemenea, vom continua să dezvoltăm portalul de plată online a taxelor şi impozitelor, ghiseul.ro, precum şi privatizarea Poştei Române prin majorare de capital social până în iunie 2012, aşa cum s-a stabilit în urma discuţiilor cu FMI". El a adăugat că vor fi derulate şi continuate proiectele IT&C finanţate din fonduri europene şi va fi consolidat sistemul electronic de achiziţii publice (www.e-licitatie.ro) şi Punctul Unic de Contact (PUC). "De asemenea, din punct de vedere legislativ, voi susţine realizarea interoperabilităţii sistemelor IT din instituţiile publice şi voi continua proiectul «Economia bazată pe cunoaştere», prin care au fost dotate IT&C şi conectate la Internet un număr de 254 de comunităţi locale", a spus Mustea. El a adăugat că asigurarea securităţii în mediul virtual este alt obiectiv strategic al Ministerului Comunicaţiilor şi se va urmări, împreună cu Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) reducerea incidentelor în spaţiul online.

    Fostul ministrul al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, s-a declarat mulţumit de ceea ce a reuşit să facă în timpul mandatului său şi şi-a exprimat convingerea că totul rămâne pe mâini bune şi sigure. Acesta a adăugat că, în continuare, crede că România poate deveni performantă cu ajutorul tinerilor şi că mai sunt destul de multe lucruri de realizat la nivelul zonelor rurale din punct de vedere al societăţii informaţionale. Valerian Vreme a adăugat: "Am mai spus-o şi o mai spun: Internetul şi industria IT&C construiesc şi dezvoltă lumi. Nu este doar o piaţă de trilioane de euro, este un mod de viaţă. De aceea este esenţial să oferim accesul tuturor românilor la acest nou mod de viaţă. Cele două Românii, cea urbană şi cea rurală, trebuie apropiate din punct de vedere al societăţii informaţionale. Am vorbit de România virtuală, România digitală, România mea şi o spun cu foarte multă responsabilitate: avem o Românie a specialiştilor şi a tinerilor sclipitori din domeniul IT&C şi pe de altă parte avem o Românie a celor neiniţiaţi digital. Cred cu tărie că România performantă are nevoie de tineri în conducere".

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul Răzvan Mihai Ungureanu i-a mulţumit fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme şi a afirmat că Mustea, cel mai tânăr membru al cabinetului (33 de ani), va înţelege foarte bine domeniul IT&C. "Sunt convins că vom colabora bine, nici nu se pune problema că nu ar fi aşa, sper ca eu să ţin pasul cu tine şi să nu gâfâi în urma energiei tale. Mulţumesc mult domnului Vreme, care a izbutit să facă din acest minister o piesă centrală a Guvernului Emil Boc. Dragul meu, să te ţină Dumnezeu sănătos, că energie ai destulă", i-a transmis Ungureanu noului ministru.

    Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale: Scopul ministerului - atenuarea diferenţelor dintre regiuni

    Scopul Ministerului Dezvoltării Regionale este de a atenua diferenţele de dezvoltare dintre regiuni, a declarat Cristian Petrescu, adăugând că va continua proiectele începute de Elena Udrea şi că vrea ca românii să fie mândri că locuiesc în această ţară.

    El a adăugat că programele începute de cea pe care a înlocuit-o, Elena Udrea, sunt bune, sunt bine finanţate, ceea ce înseamnă că simpla continuare a acestora va duce la o bună activitate a ministerului.

    Petrescu a afirmat că în calitate de parlamentar membru în comisia de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor a avut ocazia să-i cunoască pe majoritatea celor din echipa ministerului, de la secretari de stat la directori de companii din subordine.

    "Sunt foarte multe proiecte în turism care pot face ca numărul de turişti să crească. Avem o ţară frumoasă care trebuie cunoscută atât de turiştii străini, cât şi de cei români, să se simtă mândri de România şi să se bucure că locuiesc în România", a încheiat Petrescu.

    Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că a ocupat această funcţie într-o perioadă grea, în care au fost luate măsuri dure, spre nemulţumirea populaţiei, dar corecte, care au dus la stabilitatea economică.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut lui Cristian Petrescu să respecte solicitările de transparenţă în administraţie formulate de preşedintele Traian Băsescu, apreciind că ministerul poate avea astfel o mai mare expunere publică.

    Domnia sa a precizat: "Să menţineţi o legătură, un dialog pe orizontală cu membrii Cabinetului care sunt direct interesaţi ca activitatea dumneavoastră să meargă bine, să performeze, precum Leonard Orban, printre alţii, şi sunt convins de asemenea că prin transparenţă, în termenii la care făcea trimitere şi preşedintele României ieri seară, activitatea acestui minister va căpăta şi mai multă expunere publică şi, implicit, mai multă importanţă într-un an dificil".

    Bogdan Drăgoi, ministrul Finanţelor: Prioritatea noastră este asigurarea creşterii economice durabile

    Ministerul Finanţelor Publice se va concentra pe susţinerea creşterii economice printr-o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor, prin reducerea evaziunii fiscale şi prin eficientizarea şi prioritizarea cheltuielilor publice, a declarat noul ministru al Finanţelor, Bogdan Drăgoi.

    Domnia sa a precizat: "Prioritatea numărul unu este asigurarea unei creşteri economice durabile. Reformele au creat premisele unei creşteri economice durabile, dar trebuie să avem în vedere şi contextul internaţional, criza financiară mondială şi din Europa. În acest context, continuarea acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială şi a reformelor deja începute reprezintă o acord reprezintă o ancoră esenţială pentru credibilitatea externă.

    Gheorghe Ialomiţianu a afirmat: "Am asigurat un cadru macroeconomic propice şi am redus birocraţia. Am reuşit să vă las un buget bazat pe prudenţă şi responsabilitate. Bogdan Drăgoi ştie ce are de făcut".

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul a afirmat că se bazează pe dinamismul lui Bogdan Drăgoi, adăugând: "Bogdan este un om care a învăţat să lucreze în echipă, n-a plecat niciodată singur la bătaie. Bogdan este creativ, onest şi este exact faţa pe care o Românie aflată în diferite probleme poate s-o arate cu succes în exterior".

    Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii:Anul 2012 este unul important pentru Ministerul Transporturilor

    Alexandru Nazare consideră că anul 2012 este unul foarte important pentru Ministerul Transporturilor, întrucât acesta trebuie să demonstreze că poate face performanţă, atât în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, cât şi în revitalizarea, eficientizarea şi restructurarea companiilor de stat din subordine: "Sunt conştient de responsabilitatea preluării acestui portofoliu, pentru că acest minister gestionează fondurile structurale destinate modernizării României".

    "Predau mandatul unei persoane în care am încredere, care şi-a dovedit competenţa atât în perioada de preaderare, când a lucrat cu mine la Ministerul Integrării Europene, în perioada cât a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor, dar şi în perioada când mi s-a alăturat la Ministerul Transporturilor, ca secretar de stat", l-a încurajat Anca Boagiu pe noul ministru al Transporturilor.

    Fostul ministru de resort a subliniat că MTI "a dovedit cu vârf şi îndesat că, lucrând cu motoarele turate la maxim, orice obiectiv poate fi atins", o dovadă în acest sens fiind numărul de locuri de muncă create.

    Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu

    Premierul susţine că Alexandru Nazare "este o opţiune bună" pentru conducerea Ministerului Transporturilor, întrucât ştie destul de multe lucruri despre ce înseamnă această instituţie, fiind şi motivul pentru care l-a primit în echipă. În opinia sa, Anca Boagiu a fost unul dintre cei mai activi miniştri ai Cabinetului Boc: "O invidiez pentru tăria cu care a reuşit să se lupte pentru proiectele derulate în timpul mandatului său".

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Conferinţa BURSA “Energia în priză”
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    04 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9766
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
    Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb