Preşedinta Georgiei, Salome Zourabichvili, a comparat situaţia post-electorală din ţara sa cu cea din ţara noastră , transmite news.ro, Ea a sugerat că Rusia se implică într-un "război electoral" şi îndeamnă liderii occidentali să înţeleagă această strategie rusească împotriva Europei.
"Georgia, România!!! Este suficient pentru liderii occidentali să descifreze strategia rusă împotriva Europei: război militar în Ucraina, "război electoral" la Tbilisi şi Bucureşti... ??!!!" - a scris Salome Zourabichvili pe X, în timp ce pe străzile din Tbilisi şi din alte oraşe ale ţării manifestanţi pro-UE au ieşit, aseară, să protesteze faţă de decizia guvernului de la Tbilisi - pe care tot mai mulţi îl acuză că se apropie de Moscova - de a amâna cu patru ani deschiderea negocierilor de aderare la UE.
Poliţia antirevoltă din Georgia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în noaptea de joi spre vineri pentru a dispersa manifestanţii care protestau împotriva deciziei guvernului.
Curtea Constituţională tocmai decisese renumărarea voturilor, în timp ce omologul ei de la Bucureşti, Klaus Iohannis, convocase CSAT-ul, care "a confirmat faptul că, în actualul context de securitate regional şi mai ales electoral, România, alături de alte state de pe Flancul Estic al NATO, a devenit o prioritate pentru acţiunile ostile ale unor actori statali şi non-statali, în special Federaţia Rusă, existând din partea acesteia un interes în creştere pentru a influenţa agenda publică în societatea românească şi coeziunea socială".
Georgia a organizat alegeri parlamentare în octombrie, ale căror rezultate sunt contestate de opoziţie, iar acum se pregăteşte pentru alegeri prezidenţiale.
Opoziţia georgiană susţine că alegerile din octombrie, în care rezultatele oficiale au acordat aproape 54% din voturi blocului Visul Georgian - un partid creat de un oligarh care a făcut avere în Rusia şi care are poziţii din ce în ce mai îndepărtate de principiile occidentale - au fost frauduloase şi a refuzat să-şi preia mandatele câştigate. Ţările occidentale cer o anchetă privind neregulile, în timp ce atât Visul Georgian, cât şi Comisia Electorală a ţării susţin că alegerile au fost libere şi corecte.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2024, 16:57)
Vezi-ti de borsul tau cucoana , nu stii ce-i la tine , ca ai trait mai mult prin Franta , nu mai muri de grija noastra !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2024, 17:48)
Ciocu mic, Putina delenda est.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2024, 20:37)
Salomeea guineea asta minte. Noi stim mai bine ce se intampla si in Georgia si in Romania. Sistemul corupt de catre EU incearca sa isi acopere furturile, ticalosiile, tradarile de tara. Si impun un terorism de stat pe care il numesc "democratie". Fals,..... UE, jos labele de pe democratia romaneasca si georgiana.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2024, 21:42)
minerii parca .mai aveau ceva sub lampas,tu.......
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Conu di pisti Prut în data de 30.11.2024, 06:42)
"Noi știm mai bine" ... Declarații categorice și tipare de mujic agramat de Tiraspol :).