Majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus - cu excepţia a cinci ţări, între care şi România şi Marea Britanie - a anunţat luni directoarea agenţeii sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic, relatează Reuters.
Directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) Andrea Ammon a declarat luni, într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.
Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat "nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni", a subliniat ea.
Potrivit ECDC - care asigură o supravghere saitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islamdei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.
"Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf", a precizat Andrea Ammon.
Premierul britanic Boris Johnson - spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19 - anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.
Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit - a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia - şi la aproape 190.000 de contaminări.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 20:22)
Numărul mic de infectări din a fost România se datorează în principal stării precare a sistemului medical și al autorităților care au speriat suficient de mult pe români astfel încât să să fie foarte precauți. La fel a fost speriata și conducerea statului care astfel a fost nevoită să ia măsuri preventivă foarte repede.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 20:25)
Și din punct de vedere economic România are avantajul că 95% din populație nu plătește chirie pentru locuințe.
2.1. alte avantaje (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Hanni în data de 04.05.2020, 20:42)
Putem continua mesajul 2...
Avantaj ca in Romania oricum la 30-40 la din economie nu se plateau taxe, nu e asa rau ca s-au suspendat niste evazionisti (pacat totusi de cei corecti).
Avantaj ca in Romania turismul e praf, deci economia nu e asa afectata.
Avantaj ca in Romania nu se testeaza, deci nu stie nimeni exact cati covizi sunt.
Avantaj ca in Romania oricum se murea de la infectiile din spitale, doar trebuie sa trecem si covidul pe lista.
mai continuati si voi....
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 22:29)
Avantaj in România că după ploile astea se vor face ciupercile
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de alice în data de 05.05.2020, 12:10)
si se fac urzicile mai zemoase.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 20:34)
Agentie UE sanitara ? Avem de tot felul de fonctionari in ue asta. La ce sa ne mai asteptam cind taxele sint de furat continuu de animalele astea politice ?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.05.2020, 22:40)
noi o sa ajungem la varf ca vor dori autoritatile. pana atunci o ardem ca suntem pe drumul cel bun, dar nu am ajuns inca la varf.
5. Partial adevarat
(mesaj trimis de Dan Coe în data de 05.05.2020, 06:58)
Toate tarile care au relaxat masurile vor avea un nou varf in 7-10 zile. In Romania datorita masurilor prea stricte n-am avut un varf "clasic" ci o crestere urmata de o stabilizare la un anumit nivel ceea ce a condus la indepartarea momentului in care vom avea o descrstere clara. Dupa 15 mai vom avea si noi o creestere urmata de un nou "platou" la nivel superior. Descresterea va incepe probabil pe la mijlocul lui iunie. Problema e ca economia nu poate sa mai astepte....