Actualizare 13:40
Protestul studenţilor de la Facultatea de Drept din Bucureşti faţă de modificarea legislaţiei penale s-a încheiat după o jumătate de oră.
Aproximativ 250 de studenţi ai Facultăţii de Drept din Bucureşti au protestat astăzi faţă de modificările legislaţiei penale. Protestul a fost unul tăcut, tinerii stând pe treptele instituţiei de învăţământ cu Constituţia în mâini.
Asociaţia Studenţilor în Drept i-a chemat pe studenţii Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti astăzi, la ora 13:00, în faţa facultăţii, la o "manifestare mută", de condamnare a iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale., afirmând că acestea aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României.
(V.D.)
---
Asociaţia Studenţilor în Drept îi cheamă pe studenţii Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti astăzi, la ora 13:00, în faţa facultăţii, la o "manifestare mută", de condamnare a iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale, afirmând că acestea aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României, potrivit News.ro.
Reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor în Drept susţin: "Cu toţii cunoaştem iniţiativele aflate în Parlament pentru modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. De altfel, credem că efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbări le-ar produce sunt de netăgăduit. Diferite voci din spaţiul public aşteaptă reacţia studenţilor de la Drept, care ar fi loviţi în mod direct de aceste măsuri mai mult decât alte categorii sociale".
Astfel, după modelul şi în susţinerea acţiunilor judecătorilor, procurorilor şi ale auditorilor de justiţie, studenţii de la Drept sunt chemaţi astăzi de la ora 13:00 în faţa facultăţii, la un "manifest mut", pentru a demontra că nu sunt ignoranţi la schimbările propuse şi nu le susţin.
Studenţii susţin: "Colegi, vă propunem să aduceţi cu voi copii ale Constituţiei României. Ne vedem pe treptele facultăţii, în faţa lui Cicerone, a lui Papinian, a lui Justinian, Solon şi Licurg pentru că ştim de peste 2000 de ani că dreptul nu se construieşte arbitrar, pentru diferite interese care nu sunt ale "cetăţii". Într-un asemenea moment critic credem că trebuie să arătăm că studenţii, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea măsuri, sunt în continuare o voce relevantă în societate".
Ei afirmă că propunerile de modificare a legilor justiţiei aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României.
Asociaţia Studenţilor în Drept adaugă: "Suntem cu toţii vulnerabili în faţa nedreptăţii ce se va instaura şi legaliza în societatea românească. Credem că asociaţia noastră studenţească, prin misiunea ei de educare si cultivare a spiritului civic şi juridic, trebuie să tragă un semnal de alarmă şi să sancţioneze astfel de acte antisociale, injuste şi supuse arbitrariului".