RAED ARAFAT:''Pandemia de coronavirus nu a trecut şi s-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău''

G.U.
Miscellanea / 26 august 2020

''Pandemia de coronavirus nu a trecut şi s-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău''

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, avertizează că pandemia de coronavirus nu a trecut şi "s-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău". El a afirmat, la B1 TV, că autorităţile se aşteaptă la un număr mai mare de cazuri în toamnă şi iarnă şi se "concentrează" pe creşterea capacităţii secţiilor de terapie intensivă, conform HotNews.ro.

Raed Arafat a atras atenţia şi asupra apariţiei virozelor şi a gripei sezoniere, din toamnă, ceea ce va însemna şi dificultăţi în diagnosticare.

"Nu avem deocamdată o descreştere evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău şi la o creştere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Apariţia şi a virozelor înseamnă şi dificultăţi în diagnosticare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Impactul va fi asupra sistemului sanitar. Gripa sezonieră oricum avea impactul ei. Asta se va adăuga asupra efectelor pe care le va avea SARS-Cov-2 în continuare. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, şcoli, vor duce la o creştere. (...) Ne aşteptăm ca cel puţin în toamnă şi iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creşterea capacităţii secţiilor ATI, pe partea COVID", a afirmat Raed Arafat.

El a susţinut că va fi crescut în continuare numărul paturilor de terapie intensivă, acolo unde va se va putea: "Nu e suficient să creşti numărul paturilor şi ventilatoarelor, trebuie să creşti sau să reorganizezi şi resursa umană. Nu am făcut asta prin reducerea paturilor de ATI pentru celelalte situaţii".

Raed Arafat a susţinut, din nou, că cel mai important este să fie respectate regulile sanitare.

"Pandemia nu a trecut şi s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină şi mai rele. La iarnă să fie mai rău. Pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informaţii, dar noi trebuie să ne aşteptăm că lucrurile pot să se înrăutăţească şi noi trebuie să fim foarte pregătiţi. (...)Sunt foarte mulţi "experţi" care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără argumente ştiinţifice, dar aberează toată ziua şi, din păcate, au efect asupra unei părţi din populaţie. Mulţi respectă regulile, dar această parte mică poate contribui la răspândirea bolii într-un mod necontrolat", a adăugat Arafat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro