România se află printre ţările cu cele mai importante scăderi anuale ale producţiei industriale în UE

D.T.
Miscellanea / 15 martie

România se află printre ţările cu cele mai importante scăderi anuale ale producţiei industriale în UE

Producţia industrială a crescut cu 1% în UE şi cu 0,9% în zona euro în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce România se numără printre ţările membre cu cel mai sever declin, arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

Creşterea producţiei industriale în UE a fost determinată în special de un avans de 8,3% al producţiei de bunuri de capital, de 4,7% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce s-au înregistrat scăderi ale producţiei de bunuri de folosinţă îndelungată (2,5%), de bunuri intermediare (5,3) şi producţiei de energie (7,1%).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cel mai sever declin în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2022, a fost în Lituania (minus 12%), Letonia (minus 9,8%), Slovacia (minus 8,6%), Luxemburg (minus 7,6%), Belgia şi Estonia (ambele cu minus 7,3%) şi România (minus 5,4%), iar cel mai semnificativ avans în Irlanda (19,5%), Danemarca (14,2%) şi Malta (12,4%), adaugă sursa.

În ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a crescut cu 0,3% în UE şi cu 0,7% în zona euro, după un declin de 0,6% în UE şi de 1,3% în zona euro, în decembrie 2022.

Creşterea producţiei industriale în UE a fost determinată în special de un avans cu 1,1% al producţiei de bunuri intermediare, iar producţia de energie s-a menţinut stabilă, în timp ce s-au înregistrat scăderi ale producţiei de bunuri de capital (0,2%), de bunuri de folosinţă îndelungată (0,9%) şi de bunuri de folosinţă imediată (3,2%).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cel mai sever declin în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Danemarca (minus 7,1%), Ungaria (minus 5%) şi Ţările de Jos (minus 4,3%), iar cel mai semnificativ avans în Irlanda (9,3%), Suedia (5%) şi România (2%).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Noroc ca nu prea avem industrie. Mai scade putin ajungem la zero.

    si importuri crescute !

    Traiasca Ciuca, Caciu, Popescu si Johanis..

    Plimbari de lux placute 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro