SIBEX Variaţii de preţ mixte şi speculatori prudenţi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2012

În penultima zi a săptămânii, lichiditatea pieţei Sibex, înregistrată după jumătate de şedinţă, nu impresiona. La ora 16.30 numărul contractelor era sub 2000, cu o valoare de 19,4 milioane lei. Nivelul transferurilor era redus datorită variaţiilor mixte, care au creat un climat de incertitudine, în lipsa unei direcţii clare de evoluţie. Iniţial, cotaţiile s-au aflat predominant pe minus, situaţie care s-a schimbat după prânz, când au apărut tentative de intrare pe plus.

Produsul care şi-a menţinut o cotă de lichiditate relativ bună, raportat la nivelul obişnuit, a fost perechea euro/dolar. La ora menţionată se observau 624 de contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia monedei unice se deprecia cu 0,28% la 1,26610 USD. Şi pe pieţele internaţionale euro a stopat aprecierea din ultimele două zile în raport cu dolarul, după ce un raport a arătat că serviciile şi producţia din zona euro s-au contractat în luna iunie, semnalând că menţinerea crizei datoriilor erodează creşterea economică. Tot pe segmentul valutar al bursei sibiene se mai remarcau derivatele liră sterlină/dolar cu 100 contracte pe scadenţa septembrie şi euro/yen japonez tot cu 100 de contracte pe acelaşi termen. Moneda britanică scădea cu 0,11% faţă de dolar şi era estimată la 1,5695 USD iar euro se aprecia cu 0,73% faţă de moneda japoneză, fiind cotat la 101,52 yeni.

O lichiditate medie avea derivatul pe Dow Jones, cu peste 600 de contracte pe scadenţa septembrie. Speculatorii estimau, la ora 16.30, o uşoară a cotaţiei indicelui, care acumula 17 puncte şi valora 12.782 puncte. Şi pe piaţa futures americană, indicele a fluctuat între câştiguri şi pierderi după ce un raport a indicat o piaţă a muncii "tulbure", în condiţiile în care mai mulţi americani decât au estimat specialiştii au completat cereri de şomaj săptămâ-na trecută. Cererile au scăzut cu doar 2000 faţă de nivelul anterior, ajungând la un total de 387.000, deşi economiştii vedeau o scădere mai amplă, la 383.000. În contextul fluctuaţiilor nehotărâte, decisivă pentru direcţia indicelui urma să fie evoluţia de la NYSE, deschiderea bursei americane fiind "verde".

În zona futures pe mărfuri, derivatul SIBGOLD era preferat pentru 178 de contracte pe scadenţa august. Preţul de cotare de la ora 16.30 pierdea 21,7 USD, uncia valorând 1586,6 dolari. Şi pe pieţele europene aurul a coborât sub 1600 dolari pe uncie joi, după ce Banca Centrală Americană i-a dezamăgit pe cumpărătorii de metal nobil prin neanunţarea de noi stimulente monetare pentru economie.

Se mai tranzacţiona şi derivatul pe acţiunile SIF5, cu 85 de contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia unei acţiuni valora 1,1097 lei, în urcare cu 0,43%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
fleetconference.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb