Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

SUPLIMENT EDUCAŢIA - DE LA TABLĂ LA TABLETĂ / ANTONIO GUTERRES, SECRETARUL GENERAL AL ONU:"Lumea se confruntă cu o catastrofă generaţională din cauza închiderii şcolilor"

Ziarul BURSA #Cultură /

"Lumea se confruntă cu o catastrofă generaţională din cauza închiderii şcolilor"

Lumea ce confruntă cu o "catastrofă generaţională" din cauza închiderii şcolilor în timpul pandemiei, este de părere Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a subliniat, ieri, că aducerea elevilor înapoi, în siguranţă, în sălile de clasă trebuie să fie o "prioritate de top", conform Reuters, citată de Hotnews.

Oficialul ONU a declarat că la mijlocul lunii iulie şcolile erau închise în aproximativ 160 de ţări, afectând peste un miliard de elevi şi studenţi, în timp ce 40 de milioane de copii au pierdut din cauza închiderii grădiniţelor.

Cifrele se adaugă la cei peste 250 de milioane de copii deja în afara şcolarizării de dinainte de pandemie şi trebuie să ţinem cont şi de faptul că doar un sfert din copiii din ţările dezvoltate ies din ciclul gimnazial cu aptitudini de bază.

"Acum ne confruntăm cu o catastrofă generaţională în care se iroseşte potenţial uman incalculabil, se subminează decenii de progrese şi se exacerbează inegalităţi deja înrădăcinate", a spus Guterres în ocazia lansării campaniei "Salvaţi viitorul nostru".

Secretarul general al ONU a apreciat: "Odată ce transmiterea comunitară a Covid-19 va fi sub control, readucerea elevilor şi studenţilor înapoi în şcoli şi unităţi de învăţământ în cele mai bune condiţii de siguranţă posibile trebuie să fie o prioritate de top. Consultarea părinţilor, profesorilor şi tinerilor este esenţială".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie