Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

SUPLIMENT EDUCAŢIA - DE LA TABLĂ LA TABLETĂGrupul Digi susţine educaţia elevilor din medii defavorizate prin proiecte de solidaritate digitală

Ziarul BURSA #Cultură /

Grupul Digi susţine educaţia elevilor din medii defavorizate prin proiecte de solidaritate digitală

Solidaritatea digitală este una dintre cele patru axe de responsabilitate socială pe care grupul Digi le-a adoptat, în ultima perioadă. Conform reprezentanţilor companiei, în 2019 şi 2020 aceasta a derulat mai multe proiecte locale şi naţionale pentru încurajarea educaţiei digitale şi facilitarea accesului la servicii de conectivitate în rândul comunităţilor rurale sau al elevilor din medii dezavantajate. Prin cel mai recent proiect - "Digi#EDU. Şcoala Viitorului" -, peste 1.000 de tablete Lenovo 10" cu acces la servicii de date mobile oferit gratuit timp de un an vor ajunge la elevi din familii fără posibilităţi sau din mediul rural, ne-au mai transmis sursele citate. Acestea arată că cei mai mulţi dintre elevii respectivi nu au putut participa la cursurile online, în perioada pan­demiei de Covid 19, deoarece nu aveau echipamentele necesare: "Dona­ţia grupului Digi urmăreşte să crească gradul de digitalizare a tinerei generaţii de la sat şi să reducă abandonul şcolar în mediul rural, încurajând familiile să acorde copiilor o şansă la educaţie prin intermediul teh­nologiei".

Programul de responsabilitate socială "Digi#EDU. Şcoala Viitorului" se derulează în parteneriat cu şcolile şi primăriile din comunităţile rurale. Criteriile de selecţie a acestora au fost: gradul de vulnerabilitate a familiilor, rezultatele elevilor la învăţătură şi nivelul de participare la cursurile online (în perioada martie - iunie 2020), dar şi importanţa serviciilor de comunicaţii electronice în viaţa comunităţilor rurale.

Susţinerea accesului la şcoală pentru copiii din mediile defavorizate, dar şi reducerea abandonului şcolar reprezintă obiectivele principale ale strategiei de CSR din cadrul grupului Digi în ceea ce priveşte educaţia, conform reprezentanţilor companiei, care au completat: "Tocmai din acest motiv, Digi a contribuit activ la sprijinirea educaţiei în ultimul an: dotarea laboratoarelor de informatică ale şcolilor din satele Parpaniţa şi Cioatele (Vaslui) şi Cleanov (Dolj), în parteneriat cu World Vision Romania, oferirea de acces gratuit la internet pentru prima şcoală smart din mediul rural, la Ciugud (Alba), donarea de telefoane Digi sau tablete şi pachete de date mobile pentru şase luni către aproximativ 70 de elevi din comunităţi izolate/ defavorizate din Şuletea (Vaslui) şi Cătun (Buzău), pentru a putea participa la «şcoala online»".

Prin parteneriatul cu ONG-ul Ateliere Fără Frontiere, Digi susţine cu servicii de conectivitate atelierul de inserţie socială al organizaţiei care desfăşoară proiecte de solidaritate digitală în beneficiul elevilor din medii defavorizate prin recondiţionarea echipamentelor IT uzate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie