Trump a semnat legea privind criptomonedele stablecoin

S.B.
Internaţional / 19 iulie, 10:59

Trump a semnat legea privind criptomonedele stablecoin

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat vineri o lege care stabileşte un cadru de reglementare pentru criptomonedele stabile, cunoscute sub numele de stablecoin, deschizând calea pentru ca aceste active digitale să devină un mijloc obişnuit de plată şi transfer de bani, potrivit news.ro.

Legea, denumită GENIUS Act, a fost adoptată în Camera Reprezentanţilor cu 308 voturi pentru şi 122 împotrivă, fiind susţinută de aproape jumătate dintre democraţi şi majoritatea republicanilor, după ce fusese aprobată anterior în Senat.

”Această semnătură este o validare uriaşă a muncii voastre şi a spiritului vostru vizionar”, a declarat Trump la ceremonia de semnare, la care au participat oficiali guvernamentali, lideri din industria crypto şi membri ai Congresului. ”Este bine pentru dolar şi bine pentru ţară.”

Potrivit secretarului Trezoreriei, Scott Bessent, legea va sprijini statutul dolarului ca monedă de rezervă globală, va extinde accesul la economia dolarizată şi va stimula cererea de titluri de stat americane care garantează aceste stablecoin-uri.

Noua lege cere ca stablecoin-urile să fie susţinute de active lichide, precum dolari americani şi titluri de trezorerie pe termen scurt, iar emitenţii sunt obligaţi să publice lunar compoziţia rezervelor.

Industria crypto, estimată de CoinGecko la peste 260 de miliarde de dolari, ar putea atinge valoarea de 2 trilioane de dolari până în 2028, potrivit băncii Standard Chartered. Susţinătorii spun că această reglementare va conferi credibilitate stablecoin-urilor şi va încuraja băncile, comercianţii şi consumatorii să le adopte.

Trump, care şi-a lansat propriul token, $TRUMP, şi deţine parţial compania crypto World Liberty Financial, a mulţumit public industriei pentru sprijinul din campania electorală din 2024, menţionând că promisiunea de a face din SUA ”capitala mondială a criptomonedelor” a fost îndeplinită.

Criticii, în special din rândul democraţilor, au atras atenţia că legea nu interzice marilor companii tech să emită stablecoin-uri, nu include suficiente măsuri contra spălării banilor şi nu blochează accesul emitenţilor străini potenţial periculoşi.

”Fără a închide portiţele cunoscute, Congresul riscă să transforme sistemul financiar american într-un refugiu pentru regimuri ostile şi infractori,” a declarat Scott Greytak, director adjunct la Transparency International SUA.

Pe fondul reglementării, unele bănci americane analizează extinderea în zona crypto, iar companii precum Circle şi Ripple urmăresc obţinerea de licenţe bancare pentru a reduce costurile operaţionale.

Legea mai consolidează un obiectiv economic strategic: cererea de titluri de trezorerie americane ar putea creşte semnificativ, având în vedere că emitenţii de stablecoin-uri vor fi obligaţi să le achiziţioneze pentru a susţine valoarea monedelor digitale.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Alta inginerie financiara de tip QE. Sau un REPO infinit, unde banca nu-si pierde dobanda la t bills, si nici nu platste dobanzi la fed, dar primeste lichiditate.

    Efectele vor fi ca la un QE privat perpetuu: lichiditate in sistem, creste creditarea, creste masa monetara, apreciere active, scadere dobanzi bonduri. 

    Riscul:bula si crash daca cineva cere dolari in schimb la stablecoins si banca trebuie sa vanda masiv t bills.

    Concluzia, dobanzile la t bills vor scadea , activele vor creste, odata ce incepe sa mearga "tiparnita". 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Sistemul de tip schema Ponzi trebuie să meargă mai departe, bula nu trebuie lăsata să se spargă că e jale. Crypto va fi noul instrument mondial prin care șandramaua va merge mai departe, asta până ne va înlocui cu totul inteligența artificială.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4336
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8607
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.1608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb