UE vrea să crească achiziţiile de produse americane cu 50 de miliarde de euro, pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Washingtonul

S.B.
Internaţional / 2 mai

UE vrea să crească achiziţiile de produse americane cu 50 de miliarde de euro, pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Washingtonul

Uniunea Europeană are în vedere să crească cu 50 de miliarde de euro achiziţiile de produse americane pentru a rezolva 'problema' relaţiilor sale comerciale cu Washingtonul, a explicat comisarul european pentru comerţ, Maros Sefcovic, potrivit Agerpres.

'Dacă considerăm deficitul la 50 de miliarde de euro, cred că putem cu adevărat (...) rezolva această problemă foarte rapid prin achiziţii de GNL (gaz natural) sau anumite produse agricole precum soia', a declarat Sefcovic în acest interviu publicat online joi.

UE se află în mijlocul negocierilor cu administraţia americană pentru a obţine ridicarea taxelor vamale impuse de Donald Trump.

Suprataxe americane de 25% pentru automobile, aluminiu şi oţel au intrat deja în vigoare, precum şi o suprataxă vamală de 10% pentru toate celelalte produse.

Donald Trump acuză Europa că menţine un deficit comercial uriaş cu Statele Unite, pe care îl estimează la câteva sute de miliarde de dolari. Dar, potrivit UE, acest deficit este de fapt limitat la 50 de miliarde de euro, dacă se iau în considerare serviciile.

Întrebat dacă ar accepta o taxă de 10% ca prag minim în negocierile comerciale, Sefcovic a asigurat că UE consideră acesta un 'nivel foarte ridicat', sugerând că UE nu ar fi mulţumită cu un acord care să menţină taxele vamale la acest nivel.

Va fi 'foarte dificil' să se ajungă la un acord care să fie 'în mod clar bun şi acceptabil pentru statele noastre membre şi Parlamentul nostru European', a adăugat Sefcovic.

Negocierile comerciale sunt de competenţa Comisiei Europene. Odată ce se ajunge la un acord, acesta trebuie să fie aprobat de toate cele 27 de state membre şi ratificat de Parlamentul European.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Na, vedeti ca se poate? Pana la urma, daca nu se mai vor achizitii de la rusi, de ce sa cumperi de la arabi si central asiatici in loc de americani?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3330
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8378
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.2343

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb