ZIARUL BURSA

26 septembrie
Achim Irimescu: "Avem de făcut tot ce putem pentru o absorbţie mai bună a fondurilor"

CONFERINŢA ABSORBŢIA FINANŢĂRILOR EUROPENE - ŞANSĂ DE MODERNIZARE PENTRU ROMÂNIAAchim Irimescu: "Avem de făcut tot ce putem pentru o absorbţie mai bună a fondurilor"

Fonduri Europene / 30 iunie 2016

Actualizare 12:32 Ilie Dan Barna, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: "Mecanismul absorbţiei a devenit atât de stufos, încât simplificarea procedurilor a devenit o himeră"

Mecanismul absorbţiei fondurilor europene a devenit, nu doar în ţara noastră, ci şi la nivelul celorlalte state membre ale UE, extrem de stufos, încât simplificarea procedurilor prin care pot fi atrase aceste fonduri a devenit "o himeră, un slogan frumos", a declarat astăzi Ilie Dan Barna, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

----

Esenţial pentru România este să se concentreze, în privinţa absorbţiei de fonduri europene, pe ceea ce trebuia să facă şi în exerciţiul 2007-2013, declară ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, adăugând că, în domeniul pe care îl conduce, ţara noastră a dezangajat aproape un miliard de euro, la care se adaugă sute de milioane de euro - corecţii şi penalizări.

Milioane de dolari primite de la CIA pentru a găzdui centre de tortură

ACUZAŢII GRAVE LA ADRESA ROMÂNIEI:Milioane de dolari primite de la CIA pentru a găzdui centre de tortură

L.B.Politică / 30 iunie 2016

România a primit "milioane de dolari" de la CIA pentru a găzdui închisori secrete, a declarat o avocată americană, în prima zi a audierilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În cadrul acestor audieri, România este acuzată că pe teritoriul său, a permis ca CIA să tortureze suspecţi de terorism în cadrul unui program secret de extrădări în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, relatează The Associated Press.

Sobolewski: "Sperăm să propunem acţionarilor fuziunea BVB - Sibex, în a doua parte a toamnei"

EVALUATORUL URMEAZĂ SĂ FIE DESEMNAT SĂPTĂMÂNA VIITOARESobolewski: "Sperăm să propunem acţionarilor fuziunea BVB - Sibex, în a doua parte a toamnei"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 30 iunie 2016

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, speră ca paşii în fuziunea BVB cu Sibex să se deruleze rapid, astfel încât planul să le fie prezentat acţionarilor, în a doua parte a toamnei.

Potrivit domniei sale, evaluatorul pentru fuziunea BVB - Sibex va fi selectat săptămâna viitoare, iar contractul de evaluare va fi semnat de ambele companii.

Finanţări de aproape 18 miliarde euro prin planul de investiţii Juncker

LA NIVEL EUROPEANFinanţări de aproape 18 miliarde euro prin planul de investiţii Juncker

ANDREI MURGULEŢ, A.S.Fonduri Europene / 30 iunie 2016

78 de proiecte de infrastructură şi inovare, în valoare de 11 miliarde euro, au fost aprobate, până în luna iunie 2016, prin Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI), aşa numitul plan Juncker, potrivit informaţiilor transmise de Comisia Europeană. De asemenea, au fost semnate 188 de acorduri de finanţare, pentru 147.500 de start-up-uri şi IMM-uri, în valoare de 6,7 miliarde euro.

"Nu cred să existe un dezmăţ mai mare ca în domeniul fondurilor europene"

TRAIAN DOBRE, APICULTOR:"Nu cred să existe un dezmăţ mai mare ca în domeniul fondurilor europene"

LARISA BĂNICĂFonduri Europene / 30 iunie 2016

Deşi este prezentată ca o oportunitate pentru companiile din ţara noastră, finanţarea prin fonduri europene a fost, de multe ori, o experienţă neplăcută pentru antreprenorii noştri, aceştia plângându-se de birocraţia excesivă.

Antreprenorul Traian Dobre, care are o afacere în domeniul apiculturii, spune că nu crede că există multe domenii de activitate în care dezmăţul să fie mai mare decât în fondurile europene.

Coca Constantinescu, ASF: "Constatăm că listările duale nu mai reprezintă un avantaj"

A.G.Piaţa de Capital / 30 iunie 2016

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va avea un impact direct şi imediat asupra pieţelor financiare aflate sub supravegherea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă deja se resimt dezavantajele listării duale pentru companii româneşti listate atât pe piaţa de la Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra, însă pot apărea şi oportunităţi de relocare a unor investiţii, susţine prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu.

FOTBAL ÎN LIVING - "Profesionişti" şi bărbaţi

FOTBAL ÎN LIVING - "Profesionişti" şi bărbaţi

Dan NicolaieSport / 30 iunie 2016

Turneul final al Euro 2016 a arătat din plin care este diferenţa dintre fotbaliştii "profesionişti" şi bărbaţii care joacă fotbal în mod profesionist. Echipele care s-au bazat pe prima categorie au zburat rapid spre casă, în frunte cu naţionala noastră.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Cursă aeriană cargo între Qatar şi România

Companii / 30 iunie 2016

Qatar Airways ar putea introduce o cursă aeriană cargo către şi dinspre România, dacă se va întruni condiţia de asigurare a unui fond de marfă de minimum 25 - 30 de tone/zbor săptămânal, potrivit informaţiilor transmise Ministerului Economiei de...

REVISTA PRESEI 30.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 30 iunie 2016

ADEVARUL 

Scoţia încearcă să rămână în UE

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, s-a deplasat, miercuri, la Bruxelles, într-o vizită neanunţată, pentru a discuta cu liderii UE despre posibilitatea ca ţara sa să rămână în spaţiul comunitar. Ea a...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo