25-26 FEBRUARIE 2021: Consiliul European se reuneşte în sistem de videoconferinţă

A.P.
Internaţional / 25 februarie 2021

Consiliul European se reuneşte în sistem de videoconferinţă

La 25 şi 26 februarie 2021, membrii Consiliului European se reunesc, în sistem videoconferinţă, pentru a discuta despre situaţia actuală a pandemiei de COVID-19, pregătirea pentru ameninţările la adresa sănătăţii, securitate şi apărare, precum şi despre relaţiile cu vecinătatea sudică, informează site-ul www.consilium.europa.eu, citat de Agerpred.

Liderii Uniunii Europene (UE) vor face un bilanţ al situaţiei epidemiologice, continuând să depună eforturi pentru a coordona răspunsul la pandemie şi punând accentul în special pe producţia şi introducerea vaccinurilor şi circulaţia persoanelor.

UE şi statele sale membre colaborează pentru a consolida sistemele naţionale de sănătate şi pentru a limita răspândirea virusului, luând, în acelaşi timp, măsuri pentru a atenua impactul socio-economic al COVID-19 şi pentru a sprijini redresarea.

Membrii Consiliului European vor desfăşura, de asemenea, un prim schimb de opinii cu privire la lecţiile învăţate până în prezent pe parcursul pandemiei, în vederea consolidării rezilienţei UE la ameninţările la adresa sănătăţii. Modalităţile de consolidare a solidarităţii internaţionale şi a viitoarei cooperări internaţionale în domeniul sănătăţii, în special consolidarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi elaborarea unui tratat mondial privind pandemiile, reprezintă un alt punct corelativ pe agenda reuniunii.

În ceea ce priveşte tema privind politica europeană de securitate şi apărare, liderii UE se vor axa pe consolidarea politicii de securitate şi apărare a UE, creşterea capacităţii UE de a acţiona în mod autonom şi de a-şi promova valorile şi interesele strategice pe scena mondială şi pe dezvoltarea parteneriatelor UE în materie de securitate şi apărare - în special cu NATO. Nu în ultimul rând, liderii UE vor examina iniţiativele în materie de investiţii în domeniul apărării, de dezvoltare a capabilităţilor şi de pregătire operaţională, precum şi acţiunile împotriva atacurilor cibernetice şi a ameninţărilor hibride.

Vecinătatea sudică este un alt subiect de pe agenda reuniunii. În decembrie 2020, Consiliul European a adoptat concluzii privind acest parteneriat, liderii subliniind atunci că o vecinătate sudică democratică, mai stabilă, mai verde şi mai prosperă constituie o prioritate strategică pentru Uniune.

La anterioara reuniune a Consiliului European din 21 ianuarie 2021, şefii de stat sau de guvern din UE au discutat, tot prin videoconferinţă, despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19. Aceştia au făcut un schimb de bune practici şi de opinii privind testarea, vaccinările şi detectarea noilor variante ale virusului. De asemenea, şi-au exprimat hotărârea de a limita răspândirea virusului prin adoptarea unor măsuri similare în rândul statelor membre şi au subliniat importanţa creşterii capacităţii de secvenţiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0645
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3179
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4146
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8692
Gram de aur (XAU)Gram de aur459.5007

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb