ANPC a controlat peste 153 de operatori economici pe litoral

S.B.
Miscellanea / 7 iulie, 14:45

ANPC a controlat peste 153 de operatori economici pe litoral

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat, în prima săptămână din iulie, peste 153 de operatori economici pe litoral şi au dat amenzi de aproape 900.000 de lei, potrivit news.ro.

Printre cele mai importante nereguli au fost: produse alimentare expirate, prezenţa insectelor şi a mucegaiului în zonele de preparare şi depozitare, nerespectarea condiţiilor de depozitare pentru produse perisabile şi congelate, jucării periculoase, lipsa autorizaţiilor de funcţionare.

Reprezentanţii ANPC au anunţat, luni, că în perioada 2 - 6 iulie, au fost desfăşurate mai multe acţiuni de control pe litoral, care au vizat respectarea drepturilor consumatorilor în unităţile de cazare, alimentaţie publică, comerţ şi servicii, cu accent pe siguranţa alimentară, condiţiile de igienă, dar şi informarea corectă a consumatorului.

Au fost controlaţi 153 de operatori economici şi date 122 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 899.200 lei. De asemenea, în cazul a 24 de agenţi economici a fost luată măsura închiderii temporare până la remedierea deficienţelor.

Principalele abateri constatate au fost: produse alimentare cu data limită de consum depăşită sau cu modificări organoleptice; preparate din carne fără etichetare clară privind data deschiderii sau elementele de caracterizare; condiţii neigienice în spaţii de preparare şi depozitare (frigider neigienizat, paviment murdar, tăvi cu grăsime arsă, prezenţa insectelor, zone cu mucegai); lipsa informării privind alergeni, ţara de origine a legumelor şi fructelor, avertizări de siguranţă (ex. imazalil la citrice), sau despre taxa SGR; frigidere nefuncţionale sau care nu respectau temperatura de păstrare a produselor (ex. 12°C în loc de max. 7°C).

Alte probleme descoperite de echipele de control au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare pentru produse perisabile şi congelate; produse nesigure sau periculoase (ex. jucării cu marcaj CE neconform, ambalaje deteriorate, produse expuse la soare, promoţii fără produs de referinţă); lipsa autorizaţiilor de funcţionare, a afişării certificatelor de clasificare sau a documentelor de calitate; spaţii de joacă neconforme, lipsă avertizări de siguranţă; ulei uzat cu resturi arse, agregate frigorifice cu rugină şi mucegai, lipsa verificărilor metrologice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0645
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3179
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4146
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8692
Gram de aur (XAU)Gram de aur459.5007

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb