ASTĂZI: Consiliul Uniunii Europene a adoptat concluziile despre diplomaţia climatică şi energetică

A.P.
Internaţional / 25 ianuarie 2021

Consiliul Uniunii Europene a adoptat concluziile despre diplomaţia climatică şi energetică

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să întocmească şi să trimită oficialilor de la Bruxelles o strategie pe termen lung privind reducerea emisiilor de carbon, înainte de Conferinţa de la Glasgow care va avea loc în luna noiembrie, se arată într-o decizie de ieri a Consiliului UE.

Consiliul recunoaşte că schimbările climatice reprezintă o ameninţare existenţială pentru umanitate. Acesta constată că acţiunea globală în materie de schimbări climatice nu este încă suficientă pentru a atinge obiectivele pe termen lung ale Acordului de la Paris şi ale Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, potrivit unui comunicat de presă al CE.

Diplomaţia energetică a UE va descuraja investiţii suplimentare în proiecte de infrastructură pe bază de combustibili fosili în ţările terţe, cu excepţia cazului în care acestea sunt aliniate la o cale ambiţioasă de neutralitate climatică şi va sprijini eforturile internaţionale de reducere a impactului asupra mediului.

Consiliul solicită, de asemenea, o eliminare treptată la nivel mondial a cărbunelui în producţiile de energie şi va lansa şi sprijini iniţiativele internaţionale de reducere a emisiilor de metan.

Consiliul recunoaşte că, deşi Europa dă dovadă de leadership şi oferă un exemplu prin intensificarea angajamentelor sale interne, este urgentă o acţiune globală colectivă şi decisivă.

Consiliul invită toate părţile să consolideze contribuţiilor de la nivel naţional şi să prezinte strategii de dezvoltare pe termen lung a emisiilor reduse cu mult înainte de cea de-a 26-a Conferinţă a părţilor de la Glasgow, în noiembrie 2021.

Consiliul ia act, de asemenea, de legătura intrinsecă dintre schimbările climatice şi securitate şi apărare, precum şi necesitatea de a consolida şi de a integra activitatea privind legătura dintre climă şi securitate, în special în sprijinul activităţilor ONU.

Concluziile confirmă angajamentul continuu al UE de a extinde în continuare mobilizarea finanţării internaţionale împotriva schimbărilor climatice, inclusiv a practicilor de finanţare durabilă, ca o contribuţie la tranziţia către neutralitatea climatică. Consiliul constată, în acest context, că UE este cel mai mare contribuitor la finanţarea climei publice, după ce şi-a dublat contribuţia faţă de cifra din 2013 la 23,2 miliarde EUR în 2019.

Consiliul subliniază că diplomaţia energetică a UE va viza, ca obiectiv principal, accelerarea tranziţiei energetice globale, promovând, printre altele, eficienţa energetică şi tehnologiile regenerabile.

Diplomaţia energetică a UE va descuraja investiţii suplimentare în proiecte de infrastructură pe bază de combustibili fosili în ţări în curs de dezvoltare, cu excepţia cazului în care acestea sunt aliniate la o cale ambiţioasă de neutralitate climatică şi va sprijini eforturile internaţionale de reducere a impactului asupra mediului şi a gazelor cu efect de seră. infrastructura existentă a combustibililor fosili.

UE a contat pentru 8% în scăderea emisiilor globale. Aşadar, Consiliul solicită o abordare globală colectivă pentru menţinerea creşterii temperaturii medii globale la mai puţin de 2° C.

UE mai îndeamnă ţările să alinieze strategiile lor de promovare a comerţului, finanţelor, ajutoarelor şi investiţiilor străine cu strategia climatică şi angajamentele Acordului de la Paris.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gata, a inceput show-ul cu "schimbarile climatice", noua tema de speriat si de tinut sub papuc populatia planetei in 2021.

    Cainii latra, Planul iudeo-masonic al Inteleptilor Sionului merge mai departe.. O sfidare mondiala.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0665
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3035
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4295
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8933
Gram de aur (XAU)Gram de aur462.2175

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
aiiro.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb