Bănicioiu: "Legea veniturilor personalului medical, una dintre priorităţile anului 2015"

Alexandru Costea
Companii / 20 martie 2015

Proiectul de lege privind veniturile personalului medical, care le va permite medicilor să utilizeze infrastructura spitalelor publice contra-cost, reprezintă una dintre priorităţile acestui an, a declarat, azi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în cadrul atelierului "Sănătatea ta - prioritatea noastră!", organizat cu prilejul Consiliului Naţional al PSD.

"Principiile care stau la baza proiectului sunt: consolidarea statutului spitalelor publice (nu este pus în pericol statutul spitalelor publice, dimpotrivă, prin măsurile promovate se oferă posibilitatea dezvoltării acestora şi eficientizării manageriale), asigurarea condiţiilor legale pentru creşterea veniturilor personalului medical în funcţie de excelenţă şi competenţă. Modelul este unul european. Acum este momentul. Nu cred că mai trebuie prelungită aşteptarea. Contribuabilii vor putea dirija procentajul din impozitul pe venit prevăzut de lege şi către spitale, în vederea creşterii venitului personalului medical. Se elimină plăţile informale. Se aduce totul la lumină", a susţinut demnitarul.

Potrivit ministrului, alt proiect important pentru sistemul medical românesc care se va derula de la 1 mai este cardul de sănătate, care va permite controlul fondurilor, reducerea fraudelor, cu beneficiu direct şi pentru pacienţi.

De asemenea, Legea malpraxisului va permite soluţionarea, dar şi responsabilizarea medicilor, a spus el.

"Va fi lansat programul naţional de radioterapie şi vor fi construite între 3 şi 5 unităţi noi în ţară cu sprijinul Băncii Mondiale. Va începe pentru prima dată după 1989 construcţia a trei spitale regionale la Iaşi, Craiova şi Cluj", a afirmat demnitarul.

Totodată, Ministerul Sănătăţii are în vedere şi instruirea personalului implicat în cazurile de oncologie pediatrică, achiziţia şi instruirea personalului pentru ecografie articulaţii din domeniul neonatologic.

"În ceea ce priveşte proiectul de cardiologie pediatrică, se are în vedere achiziţia unui număr de 17 de angiografe. De asemenea, dezvoltarea radioterapiei prin finanţare cu Banca Mondială şi cu sprijinul Comisiei Europene pe partea de instruire de personal", a spus ministrul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro