Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

BVBAproximativ 90% din rulaj, asigurat de Fondul Proprietatea

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Aproximativ 90% din rulaj, asigurat de Fondul Proprietatea

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 123 milioane de lei, peste cea din ziua bursieră anterioară, dar şi pes-te media zilnică a acestui an, de 43,48 milioane de lei. Fondul Proprietatea a asigurat 88% din rulaj datorită ofertei de răscumpărare pe care a iniţiat-o, de aproximativ 109 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au descris astfel evoluţia de ieri a pieţei: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de azi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,14% în cazul indicelui BET şi +0,16% în cazul BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a crescut în şedinţa de astăzi(nr. ieri) până la 26,29 milioane de euro, fiind ajutată de oferta de răscumpărare a Fondului Proprietatea (FP), care a avut un aport de 23 de milioane de euro în şedinţa de azi (n.r. ieri). Din componenţa indicelui BET, 6 societăţi au închis în creştere, 4 în scădere, iar şase societăţi pe zero. Cele mai bune evoluţii în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) ale societăţilor din BET au fost înregistrate de: Nuclearelectrica (SNN) +0,50%, BRD Groupe Societe Generale (BRD) +0,45% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +0,44%. La polul opus, cel mai mult a scăzut Banca Transilvania (TLV), cu o corecţie de 0,64%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Electrica (EL), care au înregistrat transferuri în valoare de 9,08 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 11,25 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,09/ lei/unitate, în scădere cu 0,46%, valoarea tranzacţionată însumând 1,29 milioane de lei.

Acţiunile TLV au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,335 lei/acţiune, în depreciere cu 0,64%, pe fondul unei valori transferate de 0,84 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Prebet SA Aiud (PREB), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,416 lei/titlu, în urcare cu 3,48%, în contextul unui rulaj de 0,40 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,08%.

Indicele BET-XT, care include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a coborât cu 0,05%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Fondul Proprietatea" (FP): +10,50%

2. "Electroputere" (EPT): 4,35%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +3,70%

4. "Prebet Aiud" (PREB) +3,48%

5. "Zentiva" (SCD): +2,04%

----------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -8,00%

2. "Socep"(SOCP): -2,78%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,96%

4. "Romcarbon" (ROCE): -1,76%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -1,29%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS