BVB şi BERD vor revizui codul de guvernanţă corporativă al pieţei din România

F.D.
Piaţa de Capital / 9 mai

BVB şi BERD vor revizui codul de guvernanţă corporativă al pieţei din România

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor colabora pentru a revizui codul de guvernanţă corporativă al pieţei româneşti, aliniindu-l la modificările recente de reglementare şi la standardele internaţionale actuale, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, această iniţiativă comună este concepută pentru a ajuta companiile listate la bursă să îşi îmbunătăţească guvernanţa şi calitatea raportării, prin alinierea la schimbările de reglementare ale UE care afectează structurile de guvernanţă, la cele mai recente Principii G20/OCDE de Guvernanţă Corporativă şi la cele mai bune practici în domeniu. Aşteptările cu privire la Codul actualizat vizează ca acesta să ofere orientări cu privire la problemele emergente în materie de guvernanţă şi să reflecte priorităţile în evoluţie ale tuturor părţilor interesate şi îmbunătăţirea rezilienţei lor corporative într-o lume în schimbare rapidă.

Versiunea revizuită a Codului este aşteptată să fie lansată până la sfârşitul anului 2024, astfel încât primul an de raportare conform cu noul Cod este 2026 pentru exerciţiul financiar al anului 2025. Procesul de revizuire a Codului va ţine cont de contribuţiile şi informaţiile tuturor participanţilor la piaţă, arată sursa citată.

"Guvernanţa corporativă este esenţială pentru investitori, care se bazează pe cadre de guvernanţă robuste pentru a evalua integritatea şi performanţa companiilor, pentru a lua decizii de investiţii în cunoştinţă de cauză şi pentru a aloca capitalul în mod eficient. Prin promovarea raportării, supravegherii şi drepturilor acţionarilor, guvernanţa eficientă sporeşte încrederea investitorilor, reduce costul capitalului şi reduce conflictele de agenţie.", a declarat Victoria Zinchuk, Director BERD pentru România.

"Aceste actualizări nu se referă doar la conformitate, ci şi la aplicarea unor reguli ancorate în realitate, la alinierea practicilor de guvernanţă la cadrele de reglementare în continuă evoluţie, la standardele industriei şi la aşteptările societăţii. Prin aplicarea principiilor bunei guvernanţe, companiile îşi pot spori transparenţa, responsabilitatea şi gestionarea riscurilor, stimulând încrederea investitorilor şi promovând sustenabilitatea pe termen lung.", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Adrian Tănase, Directorul General al BVB a adăugat: "Guvernanţa puternică semnalează angajamentul managementului faţă de crearea de valoare pe termen lung, inclusiv sustenabilitatea, alinierea intereselor acţionarilor cu obiectivele corporative şi promovarea randamentelor durabile pentru acţionari. Acest lucru subliniază rolul esenţial al Codului în peisajul investiţional, făcându-l un instrument cheie pentru investitori."

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Adrian Tanase ne-a indus pe toti in eroare privind Contrapartea Centrala - a promis de prin 2021 in fiecare an ca "anul asta se lanseaza"...

    Adrian Tanase a indus in eroare si investitorii cu privire la noul sediu BVB - America House 

    Sa revizuiasca! Dar fara Adrian Tanase si Radu Hanga! Stop batjocura.

    1. Si fara SOP!

      nu va fi niciodata. Cum sa opreasca sifonarea "legala"

      Se tot aude de un an ca nu poate fi invinsa crima organizata din sif-uri: uite ca Nicu Marcu - scos din joc, Robert Pana - scos din joc, Adrian Tanase - urmeaza, Gheorghe Ovidiu Petru - urmeaza. Cu rabdare.

      exemplu- planul de reor al qualis la : POAta.lrutsohs sptth

      planul : la POAur ta.lrutrohs sptth

      mai platesc cate o camera jumatate in plus cei care nu au contracte de vanzare cumparare inscrise in cf. O nimica toata a ciuruit vreo 900

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb