Revista BURSA Construcţiilor

BVB şi RASDAQBursa a închis în creştere, după ce investitorii au devenit mai activi în partea a doua a zilei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 octombrie 2014

Bursa a închis în creştere, după ce investitorii au devenit mai activi în partea a doua a zilei

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în creştere, după ce investitorii au devenit mai activi în partea a doua a zilei, când schimburile cu acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au alimentat lichiditatea, iar acţiunile companiilor din energie au accelerat avansul pieţei.

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 1,1%, iar BET, al celor mai lichide acţiuni, a urcat cu 1,2%, după ce la mijlocul zilei se aflau pe plus cu doar 0,2%. Piaţa a închis ieri în creştere pentru a cincea oară consecutiv şi se află pe un trend de revenire după o serie de nouă şedinţe de scădere.

BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Investitorii au fost mai activi în partea a doua a zilei, iar rulajul a ajuns la sfârşitul zilei la 22,95 milioane de lei (5,2 milioane de euro) după ce la mijlocul zilei se afla la 6,27 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea au generat aproximativ 40% din lichiditatea pieţei, cu transferuri de 9,34 milioane de lei, dar au închis în creştere cu numai 0,1%. Schimburile cu titlurile companiei cumulau 2,9 milioane de lei la mijlocul zilei, potrivit Mediafax.

Un rulaj mai ridicat, dar de câteva ori mai redus decât cel al Fondului Proprietatea, a înregistrat şi BRD - Groupe Societe Generale, cu 3,2 milioane de lei, din care 3 milioane de lei printr-un transfer deal, de altfel singura operaţiune derulată pe acest segment al pieţei pe parcursul zilei.

Companiile din sectorul energetic au ocupat următoarele cinci poziţii în funcţie de lichiditate şi au înregistrat şi creşteri mai accelerate, care au împins în sus piaţa.

Indicele sectorului energetic, BET NG, a crescut cu 1,7%, în timp ce BET FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a urcat cu doar 0,7%.

Astfel, investitorii au tranzacţionat acţiuni OMV Petrom (SNP) de 2,6 milioane de lei, Romgaz (SNG) de 1,5 milioane de lei, Transgaz (TGN) de 1,34 milioane de lei, Electrica (EL) de 1,3 milioane de lei şi Transelectrica (TEL) de 1,2 milioane de lei.

Dintre acestora, cele mai puternice creşteri au fost consemnate de Transgaz, cu 3,1%, Romgaz, cu 2,9%, şi Transelectrica, cu 2,3%.

Indicele extins BET XT a crescut cu 1,2%, iar BET BK a urcat cu 1,1%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro