CNSU a aprobat o serie de excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţiile publice sau centrele comerciale

G.U.
Miscellanea / 25 octombrie 2021

CNSU a aprobat o serie de excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţiile publice sau centrele comerciale

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi o nouă hotărâre prin care stabileşte o serie de excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţii publice sau centrele comerciale, transmite Agerpres.

Astfel, prin Hotărârea CNSU nr. 94/2021 se stabileşte că accesul în incintele operatorilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepţia unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale şi a benzinăriilor.

Prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatorilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid şi a următoarelor categorii:

- participanţii în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine şi siguranţă publică;

- participanţii în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenţionale sau administrativ-jurisdicţionale;

- persoanele care necesită acces la servicii medicale şi prestaţii sociale;

- persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

Totodată, s-a propus exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în centrele şi parcurile comerciale aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile pentru:

- persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcţionează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format electric sau electronic;

- persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. hai mai terminati odata, 3 miliarde de oameni s au vaccinat deja, sunteti din ce in ce mai putini,

  1. problema e certificatul, nu vaccinarea.

   da, 3 miliarde deja devin din ce in ce mai dependenti de viitoare vaccinuri ;) ... caci... planul de marketing al big pharma prevede ...cross-selling-ul .... hai sa vedem , esti istet sa intelegi ce am zis aici ?

   faci un vaccin de-ti pica imunitatea si se sterge memoria din celulele sistemului imunitar.... si cand faci n-spe alte boli ... o sa faci si mai multe vaccinuri .... cross-selling!  

   big pharma vrea demolarea imunitatii naturale.  

   pentru ca nu aduce bani ...  

   3 miliarde au supt-o deja ;)  

   p.s. pt 3.1 = ai si tu dreptate, certificatul e instrument de control guvernamental, nu are treaba cu nici o pandemie ... dupa ce trece asa-zis pandemie a covid-ului... statul va vrea ca certificatul verde sa ramana ... "pentru viitoare pandemii " ... o sa vedeti magaria asta!  

   Ești prost de bubui sărmănuțul de tine.

  cica gradinitele private sa faca cursuri online, cum???? un copil de 3 ani sa faca cursuri online? adica parintii platesc la gradinita privata ca sa se chinuie tot ei cu copii mici cand au servici?????

  1. v-au prostit, v-au luat banii :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro