Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CONDUCEREA SIF MOLDOVA, CU OCHII PE DOSARUL RETROCEDĂRILOR ILEGALECostel Ceocea: "Monitorizăm posibilitatea să intervenim ca să gestionăm un risc reputaţional"

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Costel Ceocea: "Monitorizăm posibilitatea să intervenim ca să gestionăm un risc reputaţional"

Andrei Hrebenciuc este şi în CA al Biofarm 

------

Actualizare 10:40 SIF2: "Acuzaţiile împotriva lui Hrebenciuc nu au legătură cu activitatea Societăţii"

Conducerea SIF2 Moldova transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară că faptele de care este acuzat Andrei Hrebenciuc nu au legătură cu activitatea Societăţii şi cu responsabilităţile acestuia în cadrul Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat remis azi BVB.

----------

Conducerea SIF Moldova este atentă la dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în care Andrei Hrebenciuc, unul din membrii Consiliului de Administraţie al SIF2, a fost reţinut ieri dimineaţă. Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, ne-a declarat: "Suntem atenţi şi monitorizăm posibilitatea să intervenim, dacă este cazul, pentru a gestiona un risc reputaţional".

Andrei Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

Domnul Costel Ceocea consideră că este prea devreme să se pună problema demiterii lui Andrei Hrebenciuc din funcţia de administrator: "Suntem convinşi că organele abilitate vor analiza circumstanţele şi gradul de vinovăţie al lui Andrei, şi, în raport cu rezultatele anchetelor, vom analiza situaţia la momentul respectiv.

Nu suntem şi nici nu putem să intrăm într-un astfel de scenariu, să anticipăm cum se vor pronunţa organele abilitate şi ce se va întâmpla mai departe".

Preşedintele SIF2 a mai precizat: "La momentul acesta, toate informaţiile publice legate de presupusele culpe ce i se aduc nu au nicio legătură cu activitatea SIF2 sau cu activitatea colegului nostru ca administrator, deci SIF Moldova nu a putut identifica vreun efect asupra acţiunilor sau imaginii societăţii".

Potrivit lui Costel Ceocea, nu se poate anticipa care va fi evoluţia acţiunilor SIF Moldova în acest context. Domnia sa ne-a declarat: "Apariţia informaţiilor despre proces, legate de numele Hrebenciuc şi, astăzi (nr. ieri), de Andrei, a fost în atenţia noastră, a SIF Moldova şi monitorizăm impactul şi implicaţiile pe care cazul ar putea să le aibă asupra preţului acţiunii SIF2. Astăzi (n.r. ieri), acţiunile societăţii s-au aflat în trendul sectorului, ba chiar, pe la prânz, au crescut. La momentul acesta putem constata că nu are niciun impact asupra valorii titlurilor. Rămânem rezervaţi în anticipări. Suntem pregătiţi, noi am luat-o ca pe o obligaţie de a gestiona impactul precum şi un posibil pericol reputaţional", ne-a mai spus domnia sa.

Titlurile SIF Moldova au deschis ieri la valoarea unitară de 1,5540 lei şi au încheiat şedinţa de tranzacţionare pe un plus de 1,67%, la 1,5800 lei/acţiune. Aprecierea cotaţiilor SIF2 este a doua creştere ca procent din indicele BET-FI, după SIF1 Banat Crişana, care a urcat cu 1,97%.

În data de 15 octombrie, când Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus efectuarea urmăririi penale a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, titlurile SIF2 închideau la 1,5590 lei/unitate. În următoarea zi, unele tranzacţii se efectuau la 1,4850 lei/ titlu, în scădere de aproape 5% faţă de ziua anterioară. În următoarele zile, acestea au avut uşoare fluctuaţii, menţinându-se totuşi în trendul pieţei.

Andrei Hrebenciuc este şi membru în Consiliul de Administraţie la Biofarm.

Opinia Cititorului ( 21 )

 1. Ma :) Ceocea nu e prost. Da ce sa faca? Zi-le Praleo!!! E pe nahpa. We cool we cool. Si scapa iedu in shantz? Fuuuuk. Si boul e la jug? Shiiiit. De [..] minca-ti-as :)))

  1. domnule Ceocea, este adevarat ca SIF2 urma sa fie implicata in achizitii de paduri??

   E adevarat. De padurile de pe muntele lui Venus. Alte intrebari?

  Porumbelul de la SIF4 ce face, a vrut si el paduri de la guzgan? Poi, cum sa nu, doar e plini de Baltici pe acolo. De-aia au avut nevoie de atata cash...circa 100 milioane de EUR au strans pana acum. DNA asteptam cu interes continuare. Sfarsitul nu-i aici!

  Ceocea da-ti demisia. Ciorcila puneti-l ma pe Hrebe presedinte la sifon. Bilteanule Filimoane faceti la fel la biofarm. Salvati-l ma baieti pe micut ca are potential.

  Hai sa nu blamam aiurea oamenii. Indiferent ce a facut Andrei nu este implicat SIF Moldova. Nu stiu de ce dar eu am incredere in Ciocea. Ciocea a fost si este cel mai deschis Presedinte dintre toate SIF-urile.Cred ca nu ar ezita sa ia masuri cu Andrei daca acestea se impun s-au ar constata ca activitatea acestuia ar afecta activitatea SIF Moldova.

  1. Ceocea = Hrebenciuc in CA la sif. Au fost alesi de AGA. Ceocea nu poate face NIMIC in ce priveste alt membru CA.

  totusi, d-le Ceocea, asocierea SIF 2 cu grupul hrebenciucilor afecteaza imaginea SIF Moldova. Si dvs, si vicele Dorojan (porecilit, cica, pe holurile SIF "maimuţa urlatoare" sunteti banuiti ca ati fi fost sustinut de Hrebe senior.

  Cand ati dat oameni afara din SIF pentru eficientizare, v-ati redus si dvs salariile si avantajele nesintite? 

  1. ceocea ia cam 250,000 euro prin prezenta in CA la TLV. tu despre ce reduceri de salariu vorbesti?

   marele manager Ceocea a dat afara angajati vechi si corecti, iar pe cei ramasi ii trateaza de parca ar fi sclavi pe mosia lui. teroarea de tip securist de la sif

   urmareste, probabil, sa impuna tranzactii contrare intereslor actionarilor. Ii transmit lui Ceocea multe salutari de la vantu si astept sa-l vad cu biscuti la poarta penitenciarului unde vor fi depusi hrebenciucii!  

  E nevoie de curatenie generala in toata societatea, inclusiv la SIF-uri. hrebenciucul nu avea ce sa cauta in conducerea SIF2 din 2 motive - nume si caracter patate (drept dovada in acest sens este arestarea lui) si lipsa de valoare/competenta in domeniu.

  Nu trebuie sa ne panicam degeaba.O activitate poate fi bine condusa si din spatele gratiilor (a se vedea cazul clubului de fotbal Steaua).Spalarea banilor se realiza , nu se putea altfel , prin intermediul unui off-shore din Cipru. Asteptam cu interes extinderea anchetei DNA la CA de la SIF Banat-Crisana.

  1. Azuga turism parcata la Sif1,via Fratteli(Mergeani,acelasi avocat,e unul din actionari).Hai băieti ,cazul e simplu si evident...

   Siful are milioane de actionari care chipurile sunt protejati de pragul de detinere...Dar niste tineri smecheri sunt pusi pe fapte mari,nu dau dividendele la toti fraierii(asa sunt considerati de ei milioanele de actionari minoritari) ca sa sifoneze ei tot...

   luati firul lui prodan si margeani si gasiti banii furati de la sif banat,etc

  Dl. Ceocea, e suficienta monitorizare. A venit timpul sa convocati AGA si sa gasiti alt administrator pentru SIF

  Sif2 nu se poate dispersa de un om de valoarea lui A.Hrebenciuc...

  1. asa este cum spuneti dvs., SIF nu se poate "dispersa" de hrebe jr. in schimb, se poate dispensa!

  sif.2 are cel mai mare profit la9 luni.peste 200 mil.dar sa va luati gindul de la dividend.bani sint impartiti si vor lua alte destinatii.

  In cate "afaceri" credeti ca mai este bagata beizadeaua , fratilor? 

  are 28% din portofoliu expus pe o bula care se numeste TLV. vorbime peste un an sa vedem unde va fi sif2 cand TLV va reveni la valoarea reala.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS